Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Schoorsteenbrand, speurtocht bij De Boogaert en schutting in brand

CASTRICUM - De brandweer moest in het weekend drie keer uitrukken.

Schoorsteenbrand
Zaterdagavond 10 april werden de brandweerlieden om 21.19 uur opgeroepen voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Dorpsstraat. De brandweer kreeg assistentie van de ladderwagen van brandweer Heemskerk. Ze hebben samen de schoorsteenbrand uit weten te krijgen door hem goed te vegen. Ondanks dat de schoorsteen in oktober nog geveegd was kwam er aanzienlijk veel aanslag uit de pijp, zeker 5 emmers vol. Tijdens de inzet was een deel van de Dorpsstraat afgezet door de politie voor het overige verkeer om zo veilig te kunnen werken.

Brandmelding
Zondagochtend 11 april werden de brandweerlieden om 05.51 uur opgeroepen voor een automatische brandmelding bij Verzorgingstehuis De Boogaert. Tijdens de speurtocht naar de plek waar de melder zou zijn afgegaan op de vierde verdieping in een technische ruimte stuitten ze op een brandlucht. In de ruimte was verder niets te ontdekken. De brandweer wilde het dak op om uit te sluiten dat daar iets aan de hand was. Omdat er niemand een sleutel van de deur had heeft de brandweer besloten om het slot van de deur door te slijpen. Daarna konden ze op het dak diverse ruimtes bekijken en konden toen uitsluiten dat er brand was.

Schutting in brand
Zondagavond 11 april werden de brandweerlieden om 20.13 uur opgeroepen voor een melding van een buitenbrand aan de Hendersonstraat .De schutting en bossages hadden vlam gevat nadat de kolen van een barbecue tussen de bossages waren gegooid. De bewoners waren zelf al begonnen met het blussen. De brandweerlieden hebben het nageblust met één straal hogedruk.

Meer berichten