Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Schoorsteenbrand, speurtocht bij De Boogaert en schutting in brand

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De brandweer moest in het weekend drie keer uitrukken.

Schoorsteenbrand
Zaterdagavond 10 april werden de brandweerlieden om 21.19 uur opgeroepen voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Dorpsstraat. De brandweer kreeg assistentie van de ladderwagen van brandweer Heemskerk. Ze hebben samen de schoorsteenbrand uit weten te krijgen door hem goed te vegen. Ondanks dat de schoorsteen in oktober nog geveegd was kwam er aanzienlijk veel aanslag uit de pijp, zeker 5 emmers vol. Tijdens de inzet was een deel van de Dorpsstraat afgezet door de politie voor het overige verkeer om zo veilig te kunnen werken.

Brandmelding
Zondagochtend 11 april werden de brandweerlieden om 05.51 uur opgeroepen voor een automatische brandmelding bij Verzorgingstehuis De Boogaert. Tijdens de speurtocht naar de plek waar de melder zou zijn afgegaan op de vierde verdieping in een technische ruimte stuitten ze op een brandlucht. In de ruimte was verder niets te ontdekken. De brandweer wilde het dak op om uit te sluiten dat daar iets aan de hand was. Omdat er niemand een sleutel van de deur had heeft de brandweer besloten om het slot van de deur door te slijpen. Daarna konden ze op het dak diverse ruimtes bekijken en konden toen uitsluiten dat er brand was.

Schutting in brand
Zondagavond 11 april werden de brandweerlieden om 20.13 uur opgeroepen voor een melding van een buitenbrand aan de Hendersonstraat .De schutting en bossages hadden vlam gevat nadat de kolen van een barbecue tussen de bossages waren gegooid. De bewoners waren zelf al begonnen met het blussen. De brandweerlieden hebben het nageblust met één straal hogedruk.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 11 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57