Logo uitkijkpost.nl
Foto: Gemeente Castricum
Castricum

Paasboodschap van burgemeester Mans

CASTRICUM - Burgemeester Toon Mans laat in een paasboodschap weten in deze moeilijke tijden toch hoop, vooruitzicht en perspectief te zien en wenst alle inwoners een mooi paasweekend.

“Beste inwoners,

Op 21 maart is de lente begonnen. De dagen gaan lengen en afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. En het Paasfeest is aanstaande. Ik weet niet hoe u dat ervaart, maar ik merk dat ik deze dingen toch anders meemaak in coronatijd. Het gaat vooral over de avondklok, het vaccinatieprogramma, de lockdown, de besmettingen, winkeliers die het moeilijk hebben, horecabedrijven die al maanden dicht zijn. Het zijn moeilijke tijden en soms lijkt het wel alsof ons hele bestaan uit niets anders bestaat dan corona. Voor een groot deel is dat natuurlijk ook zo. Maar ook met corona moeten we proberen zoveel mogelijk van ons leven te maken. Gelukkig kunnen de kinderen weer naar school, kunnen we wat vaker sporten en kunnen we weer wat meer winkelen. Steeds meer mensen worden gevaccineerd en er is licht aan het eind van de tunnel. Juist nu moeten we er voor elkaar zijn, moeten we elkaar vasthouden. We kunnen nog steeds contact maken met elkaar en met onze naasten. Veelal digitaal, maar ook een beetje fysiek en vaak op afstand. Zolang we dat kunnen blijven doen, contact maken met elkaar, helpen we elkaar om het vol te houden. De laatste loodjes wegen het zwaarst...

Over een paar dagen is het Pasen. Normaal is dat het feest van een nieuw begin, van hoop, van vooruitzicht en van perspectief. Dit jaar is dat niet anders. Ook dit jaar is er hoop, vooruitzicht en perspectief. Grote vraag is alleen wanneer we weer wat meer kunnen gaan doen. Wanneer is het moment waarop de samenleving weer opengaat? Dat weten we niet. Maar ik weet zeker dat hij komt, de eerste echte coronavrije dag. Laten we daar allemaal aan vasthouden, samen toewerken naar de nieuwe dag die komt. Want als het coronavirus ons een ding heeft geleerd, dan is het wel dat we dit samen moeten doen.

Ik wens u allen een mooi Paasweekend!”

Toon Mans,
burgemeester

Meer berichten