Logo uitkijkpost.nl
Foto: Tinie Hanck
Limmen

Tinie schildert foto tot leven

LIMMEN - Vorig jaar juli maakte Tinie Hanck een prachtige foto van haar weelderige tuin die volop in bloei stond. De foto was zo mooi dat Tinie in het najaar besloot de foto na te schilderen.

Tinie heeft de foto eerst laten uitvergroten. “Vaak werk ik met een raster, om de verhoudingen en afstanden goed te kunnen bepalen. Als dat wat ik wil schilderen echter zo gedetailleerd is als in dit geval, dan maak ik met transferpapier een opzet met wat ‘kapstokpuntjes’, zodat ik een beetje houvast heb”, aldus Tinie. Na 150 uur schilderen mag het resultaat er zeker zijn. Het is alsof je zo de tuin in kijkt als je naar het schilderij kijkt. Tinie is blij dat ‘haar tuin’ af is, want na zoveel uren werk heb je af en toe ook weleens een dipje. Om daarna weer enthousiast verder te schilderen.

Dat de schilderkunst in de genen zit, blijkt wel uit het feit dat Nikki, de 9-jarige kleindochter van Tinie, ook volop schildert. Nieuwsgierig kijkt zij hoe haar oma schildert, om het vervolgens na te doen. Inmiddels is Tinie begonnen aan haar volgende project. Tinies man maakte een foto waarop Tinie en Nikki allebei aan het schilderen zijn. Die foto schildert zij nu na. En ook hier maakt deze creatieve dame vast weer iets prachtigs van.

Tekst: Linda van Rozendaal

Meer berichten