Logo uitkijkpost.nl
De werkzaamheden bij haven 't Stet waren in drie dagen gefixt.
De werkzaamheden bij haven 't Stet waren in drie dagen gefixt. (Foto: Jan Stenneberg)
Limmen

Het Stet-Tropez van Limmen krijgt gestalte

LIMMEN- Het idyllische haventje ’t Stet in Limmen groeit uit tot wat nu al in de volksmond ‘Stet-Tropez’ wordt genoemd. Van 35 ligplaatsen is de haven deze week uitgebreid tot 50 ligplaatsen. Met een wachtlijst van zo’n twintig bootbezitters was dit geen overbodige luxe. 

De plekken waar de kano’s lagen hebben plaatsgemaakt voor extra ligplaatsen voor roeiboten. Een rij van stootwillen hangt klaar tegen de oever van de kade waar de blije bootbezitters makkelijk kunnen aanleggen. In drie dagen tijd werden er met behulp van een graafmachine twintig palen uit de grond getrokken en vervolgens werden er acht palen op een andere plek teruggeplaatst. Er zijn zelfs extra ligplaatsen gecreëerd tussen de huidige ligplaatsen.

Watersportvereniging Limmen
Watersportvereniging Limmen bestaat inmiddels vanaf 1973 en telt ongeveer honderd leden. Voorzitter Willem Koot, tevens havenmeester en secretaris Co Nanne zwaaien de scepter. “Ik ben timmerman en Co is boekhouder van beroep”, zo legt Willem uit. Een gouden team, ze vullen elkaar goed aan.

Het handige duo timmert vlonders om makkelijker op de bootjes te komen, ze pompen bootjes leeg die onder water staan na een zware regenbui en vooral Co, die door Willem een ‘milieufreak’ wordt genoemd, houdt de kade afvalvrij.

Ledenadministratie in ruil voor ligplaatsen
Vorig jaar namen zij de ledenadministratie over van de gemeente Castricum. De gemeente zat met zijn handen in het haar door de vele aanvragen en omdat zij niet fysiek aanwezig zijn in de haven belden ze regelmatig met Willem of Co met vragen over de gang van zaken. Willem en Co wilden de administratie graag overnemen maar op één voorwaarde: er moesten minimaal tien ligplaatsen bijkomen. Aldus geschiedde.

“Het is overigens een win-win situatie”, vertelt Willem. De gemeente zou dit jaar ongeveer 60 euro hebben gevraagd voor een ligplaats. Daarbovenop komt nog het lidmaatschap van 5 euro voor de Watersportvereniging. Nu betalen de leden 60 euro inclusief lidmaatschap.

Toch is het niet allemaal pais en vree bij watersportend Limmen. Er wordt regelmatig te hard gevaren. Wijkagent Pim van der Maas besloot eerder dit jaar geen waarschuwingen meer te geven maar gelijk te bekeuren. Co en Willem stuurden gelijk een brief aan de leden om ze te verwittigen.

Begin maart beëindigde de politie nog een illegaal feestje op het Pannenkoekenlandje waar veertig jongeren een gezellig samenzijn hadden. Met bootjes en op fietsen vluchtten ze voor de politie. Willem en Co ruimden de rotzooi op: ook daar draaien zij hun hand niet voor om.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten