Logo uitkijkpost.nl
<p>&nbsp;Centraal kantoor van HHNK in Heerhugowaard niet verlicht op 27 maart tussen 20.30 uur tot 21.30 uur.</p>

 Centraal kantoor van HHNK in Heerhugowaard niet verlicht op 27 maart tussen 20.30 uur tot 21.30 uur.

(Foto: Ron de Vries)
Regio

Hoogheemraadschap dooft lichten tijdens Earth Hour

REGIO - Tijdens Earth Hour op zaterdag 27 maart gaan de lichten uit die het centraal kantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard verlichten. 

Met het doven van de lichten wordt symbolisch aandacht gevraagd voor klimaatverandering en de kwetsbare natuur. De ambitie van het hoogheemraadschap om klimaatneutraal te zijn past bij dit thema. De lichten van het centraal kantoor zijn van 20.30 uur tot 21.30 uur gedoofd. Earth Hour is een wereldwijd event georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.

Als groot energieverbruiker wil het hoogheemraadschap klimaatneutraal zijn in 2025. Door het verminderen van CO2-uitstoot, energieverbruik en het opwekken van duurzame energie hoopt het hoogheemraadschap dit te halen. Earth Hour sluit aan bij deze ambitie en daarom gaat het licht van het centrale kantoor voor een uur uit.

Energiebesparende maatregelen

Om klimaatneutraal te zijn in 2025 neemt het hoogheemraadschap verschillende maatregelen. Zo leggen ze onder andere zonneparken aan op de rioolwaterzuiveringen. Daarnaast beschikt het hoofdkantoor over een koud-warmte opslag dat gasverbruik nagenoeg helemaal terugdringt. Zowel op het centraal kantoor in Heerhugowaard, als op de buitenlocaties (werven, gemalen en rioolwaterzuiveringen), zijn ze continue bezig om energiebesparende maatregelen toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn slimme (led)verlichting of aangepaste zonwering waardoor het binnenklimaat stabiel blijft.

Meer informatie over HHNK klimaatneutraal 2025 leest u op deze website.

Meer berichten