Afbeelding
Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Politieberichten met o.a. schennisplegers en kop-staart botsing

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 8 tot en met zondag 14 maart

Castricum 

Op zondagmiddag 7 maart kwam er (via een buurtapp) een melding binnen van ‘openbare schennis’ van een man in de duinen, ter hoogte van het Jagershuis aan de Beverwijkerstraatweg. Hij zou daar rond 16 uur naar voorbij rijdende ruiters kijken en in de duinen zitten. Er was geen goed signalement. Er bleek niemand meer ter plaatse aanwezig.

Op woensdag 10 maart omstreeks 17.00 uur heeft zich op de Soomerwegh een verkeersongeval (kop-staart) van drie voertuigen voorgedaan. De voertuigen reden Castricum in.
Betrokkene 1 reed in de richting van de Beethovensingel en achter hem reed betrokkene 2 en daarachter betrokkene 3. Ter hoogte van de Kruising Soomerwegh en de Tulpenveld is een voetgangersoversteekplaats gelegen en betrokkene 1 moest hard remmen, omdat hij zag dat er twee personen over de voetgangersoversteekplaats liepen. Betrokkene 1 voelde eenmaal een harde klap tegen de achterzijde van zijn voertuig, Betrokkene 2 remde en stond stil en voelde ook een klap aan de achterzijde van haar voertuig en voelde dat zij naar voren geduwd werd door de klap en voelde dat zij met de voorzijde van haar voertuig tegen de achterzijde van betrokkene 1 gleed. Betrokkene 3 zag het te laat en remde maar kwam niet meer op tijd tot stilstand en reed met de voorzijde van haar voertuig tegen de achterzijde van betrokkene 2 aan. Er was veel schade aan alle voertuigen, al waren de airbags niet uitgeklapt. De voertuigen zijn niet weggesleept. Er was niemand gewond, maar voor de bestuurder van het middelste voertuig is advies gegeven om contact op te nemen met de huisartsenpost of eigen huisarts.

Op het station is tussen woensdag 10 maart en donderdag 11 maart een fiets gestolen. Hiervan is via Internet aangifte gedaan. 

Op vrijdag12 maart is omstreeks 19.26 uur een melding geweest dat een groep van ongeveer tien jeugdigen baldadig waren bij de lift naar het parkeerdek van winkelcentrum Geesterduin. Het zou een groep zijn, die daar al vaker vervelend was en regelmatig schade veroorzaakte aan lift en omgeving, onder andere door achterlating van afval. Ter plaatse is er niemand aangetroffen. 

Op zaterdagmiddag 13 maart rond 14.50 uur was er opnieuw een melding van ‘openbare schennis’ van een blote man met alleen een wit T-shirt aan, in de duinen bij de uitkijktoren, ter hoogte van Onderlangs te Castricum. De meldster liep in de duinen met haar kleinkinderen en was hier erg van geschrokken. Het signalement is: blanke man, smoezelig uiterlijk, leeftijd ongeveer 40 jaar, blond haar tot op schouders, had een donkerblauwe zwarte trainingsbroek en sportschoenen bij zich. Er is daar niemand aangetroffen. De locaties van de beide schennisplegers liggen ongeveer 500 meter van elkaar.

Akersloot

Op dinsdag 9 maart is omstreeks 11.00 uur op de George Bizetstraat een aanrijding geweest tussen een auto en een fietsster. De auto reed over de Martin Luther Kinglaan te Akersloot in noordelijk richting. De fietsster wilde aan het einde van de weg linksaf slaan de Georges Bizetstraat in. Toen de auto in de bocht reed zag hij dat de ander van rechts aan kwam fietsen om kennelijk linksaf te slaan, de Georges Bizetstraat in. De fietsster kwam van het Churchillplein af welke is voorzien van een uitrit constructie. De fietsster is tegen de linkerzijde van het voertuig aangekomen en hierbij ten val gekomen. Gevolg een gebroken vinger, middenvinger rechts, tand uit haar mond en een gescheurde lip. De fiets was ontzet. Het voertuig heeft schade aan de linkerzijde. Het ongeval is voor de huisartspraktijk gebeurd. Daar is de dame nagekeken en doorverwezen naar het ziekenhuis.

Limmen

Donderdagochtend 11 maart is er melding geweest van mogelijk verwaarloosde lammeren op een stuk land aan de Schoollaan. Er bleek niets aan de hand. Er waren dit jaar vroege geboortes van lammetjes. Normaal is dat pas in april. Het betrof zes Schapen en een stuk of tien lammetjes. Er lag een baal hooi bij en er stond een hok achterop het land. De beesten zagen er goed uit en de lammetjes sprongen lekker in het rond. De eigenaar houdt dat ook goed in de gaten.

De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 3 uur geleden
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed gisteren
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43