Afbeelding

Goud voor Lisanne en Brons voor Jamile

Sport Regio

REGIO - In Torun, Polen vonden dit weekend de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek plaats. Jamile Samuel, die bij de topsportcoach Sven Ootjers van AV Trias traint, behaalde een bronzen medaille. In de finale van de 60 meter sprintte de 28-jarige Nederlandse atlete naar de derde plek in 7,22 seconden. Lisanne de Witte uit Castricum behaalde goud met haar ploeg op de 4 x 400 meter. AV Trias had zondag direct al een bericht met een link naar de wedstrijdopnames geplaatst over deze geweldige prestaties, maar als hun eigen coach Sven Ootjers ook nog wat op papier zet, dan is dat 1000x leuker en inspirerender.

Sven: ”Wat zijn we trots op Lisanne en Jamile. De meeste Trias-atleten zien hen vaak genoeg snel sprinten op onze mooie baan. Maar afgelopen weekend waren de Topsport-Trias meiden helemaal on fire!! Lisanne de Witte en Jamile Samuel winnen namelijk op het EK indoor in het Poolse Torun GOUD en BRONS. Na een flitsende start op de 60 meter liep Jamile goed door en zette 7,22 op de klokken. Het zilver was voor de Finse Lotta Kemppinen, die dezelfde tijd achter haar naam kreeg als Samuel. De Zwitserse Ajla Del Ponte won het goud in de beste tijd van het jaar: 7,03. Jamile won eerder op de dag haar serie en finishte in de halve finales als derde. Die klassering leverde geen directe finaleplek op, maar met 7,26 hoorde ze bij de twee snelste atletes die op basis van hun tijd een ticket voor de eindstrijd verdienden. En we weten intussen hoe Jamile het er van af heeft gebracht in de finale!

Lisanne liep een fantastische race in de 4×400. Ze maakte als 3e loopster veel van de achterstand goed, waardoor slotloopster Femke Bol naar het goud kon lopen en een kampioenschap en Nederlands record neerzette! Op de individuele 400 meter plaatste Lisanne zich voor de halve finale, maar lukte het haar niet om zich te plaatsen voor de finale. Nadat ze 3 weken geleden een hamstringblessure opliep in de training, was de voorbereiding voor dit EK jammer genoeg niet ideaal verlopen. Maar in de estafette zagen we weer een Lisanne als vanouds. Heel veel succes met de voorbereiding voor de Olympische Spelen!”

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 5 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34