Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Drukke week voor politie met o.a. aanrijdingen en demonstratie

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 1 tot en met zondag 7 maart  

CASTRICUM

Ongeval met letsel
Woensdagochtend 3 maart omstreeks 08.36 uur heeft er een ongeval met letsel, tussen twee personenauto’s, plaatsgevonden op de N203, Uitgeest-Castricum. Vermoedelijk reed de bestuurder van een Renault personenauto met zijn voertuig over de N203, komende uit de richting van Uitgeest en gaande in de richting van Castricum. Op enig moment kwam de bestuurder op de rijstrook voor tegemoetkomende verkeer. Vanuit de tegengestelde richting reed de bestuurder van een Citroen personenauto. Beide voertuigen komen semi frontaal met elkaar in aanrijding. De beide bestuurders zijn met, onbekend, letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Lees hierover meer in dit artikel.

Aanrijding N513
Woensdagavond 3 maart rond 18.36 uur heeft er op de Zeeweg, de N513 een aanrijding plaatsgevonden. Door onbekende reden is de bestuurster van voertuig 1, de macht over het stuur verloren. Hierdoor stak voertuig 1 linksaf de rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer over en reed links de berm in. Hierbij raakte voertuig 1 een wegreflectiepaaltje. Hierna stuurde de bestuurster weer naar rechts en kwam op de rijstrook voor het tegemoet komend verkeer terecht. Op dat moment kwam voertuig 2 aanrijden en konden beiden een aanrijding niet meer voorkomen. Door de aanrijding raakte beide voertuigen zwaar beschadigd en werden beiden inzittenden van de voertuigen afgevoerd naar het ziekenhuis, met nog onbekend letsel. Lees hierover meer in dit artikel.

Personenauto botst met muur en paal
Donderdag 4 maart kreeg de politie een melding binnen dat een personenauto tegen een bedrijf was aangereden op de Geesterduinweg. Ter plaatse bleek dat een personenauto tegen de omheining van snackbar de Toren aangereden was. Ook heeft de bestuurder bij het weg rijden vanaf de muur de blauwe paal van de gemeente aangereden en is er bovenop tot stilstand gekomen. Gelukkig geen gewonden en de schade valt mee. De muur is wel totaal stuk en de paal van de gemeente is nagenoeg niet beschadigd en door de gemeente weer recht in de grond gezet. De bestuurder, 89 jaar oud, wachtte op zijn vrouw die boodschappen aan het doen was en volgens zijn eigen verklaring bleef hij met zijn schoen haken aan zijn gaspedaal, ook toen hij naar voren reed. Rijbewijs van bestuurder is ingevorderd.Lees hierover meer in dit artikel.

Rijden onder invloed
Donderdagavond 4 maart werd, naar aanleiding van verkeersgedrag de bestuurder van een auto gecontroleerd. Hij overtrad de avondklok waarvoor hij een bekeuring heeft gehad. Ook bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol/drugs, reed. Het resultaat van de blaastest was A/G, hetgeen een indicatie is voor teveel alcoholgebruik en een speekseltest gaf aan dat er ook verdovende middelen gebruikt waren. Bestuurder heeft direct een rijverbod gekregen en een verbaal voor het rijden onder invloed.  

Aanhoudingen na demonstratie
Vrijdagochtend 5 maart vond er in het Gemeentehuis van Castricum een kleine demonstratie plaats van Extinction Rebellion. De demonstranten kregen de tijd om uiterlijk 13.00 uur vertrokken te zijn uit het gemeentehuis welke om 12.00 uur al voor het publiek gesloten was. Na overleg besloten zes personen te vertrekken en drie personen weigerden te vertrekken om een statement te maken. Toen ook na vordering de drie overgebleven personen weigerden te vertrekken zijn deze aangehouden ter zake huisvredebreuk en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Lees hierover meer in dit artikel.

LIMMEN

Rijden onder invloed
Vrijdagavond 5 maart is een 50-jarige vrouw uit Limmen staande gehouden omdat zij, tijdens het autorijden, haar mobiele telefoon in haar handen had. Bij het openen van het portier werd een behoorlijke alcohollucht waargenomen. Blaastest F/G. Uiteindelijke uitslag na ademanalyse op het politiebureau 645 Ug/l.

Feest in weiland
Zaterdag 6 maart bleek er een feestje te zijn in een weiland aan de Laandervaart te Limmen. Bij het zien van de politie rende iedereen een kant op en bleven er een aantal fietsen over in het weiland. Deze fietsen zijn ‘veilig’ gesteld en door de politie en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. De eigenaren kunnen daar, op vertoon van legitimatiebewijs, hun eigendom ophalen. Dit dient dan wel voor 1 april te gebeuren anders zullen de fietsen als ‘gevonden’ goederen worden behandeld. Tijdens een nacontrole door de wijkagent op zondag 7 maart werd nog een grote hoeveelheid alcohol aangetroffen. Deze zijn overgebracht naar het politiebureau in Castricum. Rechtmatige eigenaar kan deze, op vertoon van kassabon en legitimatiebewijs, tijdens openingstijden ophalen. Lees hierover meer in dit artikel.

Kom ook SAKKIE'z leren maken.
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! 8 minuten geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 4 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' gisteren
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39