Wethouder Ron de Haan en Buurtsportcoach Joyce van Tunen.
Wethouder Ron de Haan en Buurtsportcoach Joyce van Tunen. Foto: Team Sportservice Kennemerland

Activiteitenprogramma jongeren groot succes

Algemeen Castricum

CASTRICUM - “Wat een onwijs toffe middag was dit, het leek net een game maar dan veel leuker”, zei een van de deelnemers van de lasergame-activiteit. Dit is een van de vele positieve reacties die de jongerenwerkers van Stichting Welzijn en buurtportcoaches van Team Sportservice Kennemerland kregen naar aanleiding van de activiteiten die zij organiseerden voor jongeren in de afgelopen weken.

De dagelijkse activiteiten voor jongeren zijn door de coronacrisis nauwelijks of niet goed mogelijk. Er is een groeiende zorg over de mate waarin de beperkende coronamaatregelen effect hebben op hun fysieke en psychische gezondheid. Door de rijksregeling Jeugd aan Zet en het steunpakket Wintergames 2020 van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd in de gemeente Castricum. Stichting Welzijn Castricum en Team Sportservice Kennemerland sloegen de handen ineen en hebben een gevarieerd programma opgezet. Meer dan 100 enthousiaste jongeren hebben deelgenomen aan deze activiteiten.

De jongeren konden panna- en freestyle-voetballen, lasergamen en mountainbiken.

Tijdens het mountainbiken gaf een 17-jarige deelneemster aan: “Ik wist niet dat een technische baan zo leuk is, ik heb superveel geleerd.” En tijdens de panna- en freestyleclinic kwamen de termen ‘supervet’ en ‘gaaf’ vaak voorbij.

Wethouder Ron de Haan was aanwezig bij de lasergame-activiteit op dinsdag 23 februari. Hij benadrukte het belang van deze regelingen en de noodzaak dat jongeren bewegen, maar ook dat zij in contact met elkaar blijven. Zoals op de foto te zien deed Ron de Haan ook mee met lasergamen.

De lokale verenigingen hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van het programma. Zo hebben Handbalvereniging Meervogels’60, Scouting Castricum en FC Castricum hun terrein beschikbaar gesteld. KPBiking en BakkerUnited hebben gezorgd voor twee leuke clinics. Het was een mooie samenwerking van verschillende partijen, waar de jongeren veel plezier aan hebben gehad.

De komende maanden organiseert Team Sportservice Kennemerland meer activiteiten voor jongeren. Houd de berichtgeving via school, de gemeente en de sociale mediakanalen van Team Sportservice Kennemerland in de gaten.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57