Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Chillen op de Papenberg en openbare dronkenschap in Akersloot

De politieberichten van maandag 22 tot en met zondag 28 februari

Castricum 

Op dinsdag 23 februari omstreeks 15.00 uur zijn drie brommerbestuurders op de Zeeweg staande gehouden. De groep kwam uit Heemskerk en Assendelft. Één van de bestuurders, een 16-jarige jongen uit Heemskerk, bleek niet in het bezit van een rijbewijs AM. Hij heeft daar een bekeuring voor gekregen. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht en de brommer is gestald, om opgehaald te worden door iemand met rijbewijs.

Op woensdagavond 24 februari omstreeks 18.30 uur is een grote groep jeugd uit Castricum aangetroffen bij de nieuwe uitkijktoren bij de Papenberg. Het betrof een groep van ongeveer 20 jeugdigen, die daar aan het hangen waren, oftewel ‘chillen’. De jongeren gaven aan dat zij gek werden van de coronamaatregelen en nu eindelijk eens gezellig samen wilden zitten. Ze hebben een bekeuring gekregen voor groepsvorming, meer dan twee personen bij elkaar. Er lag ook veel afval. Dat is op verzoek van de politie, door de jeugdigen opgeruimd.

Akersloot

Donderdagmiddag 25 februari is er tussen 14.45 en 16.00 uur op de Geesterweg ter hoogte van nummer 1 door het Verkeers Handhavings Team Noord-Holland, VHT, een grote verkeerscontrole gehouden.
Er zijn 19 auto’s gecontroleerd met aanhangwagen.
Er is één bekeuring uitgeschreven voor niet werkende achter verlichting van de aanhangwagen.
Er zijn twee waarschuwingen uitgedeeld, Één keer voor een niet werkend remlicht aanhangwagen en één keer voor een niet werkend achteruitrijlicht van een aanhangwagen.

Vrijdagavond 26 februari omstreeks 21.59 uur is, naar aanleiding van een melding, op de Koningsweg in Akersloot een man aangetroffen in de berm. Hij was flink onder invloed van alcohol. Hij is behandeld door medewerkers van de ambulance. Helaas bleek hij een uur later niet naar huis te zijn gegaan, maar nog steeds in Akersloot aanwezig. Hij is toen aangehouden. Deze 31-jarige man uit Beverwijk heeft een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap en de avondklok.

Meer berichten