Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes wint onder de naam van Alwin Hes

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes heeft donderdagavond de snelste tijd gereden in de wekelijkse tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh. Op deze winst viel het nodige af te dingen, omdat op de uitgedraaide scorelijst de naam van Alwin Hes prijkte en niet die van de winnaar. Wat zat hier achter? 

Het spelletje gaat over een individuele tijdrit over tien omlopen, waarbij alle renners voorzien zijn van een transponder voor de elektronische tijdwaarneming, zodat de jury zijn handen vrij heeft voor andere zaken dan kruisjes zetten en de stopwatch in de gaten houden. De deelnemers kunnen dan om de beurt starten, maar daar Vincent Beentjes zijn transponder thuis had laten liggen, had hij met Alwin Hes bedisseld als koppel te vertrekken, zodat zijn tijd identiek aan die van Hes zou zijn. Deze inventieve actie van het koppel Beentjes/Hes was de altijd alerte jury ontgaan. 

Nu gebeurde het echter, dat Alwin Hes een lekke band kreeg en Vincent Beentjes verder kon en wilde, maar geen transponder om zijn enkel had. Het stel is niet alleen op de mountainbike snel, ze wisten in een mum van tijd de enkelband te verhuizen naar het been van Beentjes, waardoor die zijn rit kon voltooien wat uiteindelijk resulteerde in een snelste tijd onder de naam van Alwin Hes, die al een poos aan de kant stond door zijn voornoemde lekke band. 

De jury voelde zich een ietwat ongemakkelijk en gooide het twistpunt in de groep. De deelnemers oordeelden in dit laagdrempelig sportgebeuren het saamhorigheidsgevoel hoog in het vaandel te hebben en verklaarden de actie ditmaal legitiem, maar niet voor herhaling vatbaar. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes Castricum 52.23 min; 2. Wout Bakker Heiloo 53.49 min; 3. Koen Könst Castricum 54.47 min; 4. Bob Scholten Akersloot 55.37 min; 5. Pieter Bak Westzaan 56.11 min; 6. Koen Jansen Schagen 56.44 min; 7. Gerrit Jansen Schagen 56.44 min; 8. Jelte Buur Akersloot 57.13 min; 9. Floris van Woesik Krommenie 57.51 min; 10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 60.00 min.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 7 minuten geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 20 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00