Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Clusius College maakt online workshop voor PET-evenement

CASTRICUM - Het Clusius College Castricum doet al jaren mee aan het promotie-evenement techniek (PET) in Zaandam. Dit is een mooie gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek in de breedste zin. Het Clusius College Castricum houdt zich bezig met ‘groene’ techniek en vindt meedoen aan dit evenement belangrijk.

De evenementen worden georganiseerd voor leerlingen in groep 6, 7 of 8 en vinden normaal gesproken op verschillende plaatsen in Noord-Holland plaats. Dat kan dit jaar niet. Het Promotie Event Techniek (PET) moet nu online georganiseerd worden. Daarom is er dit jaar PETZ online.

Het Clusius College Castricum heeft als deelnemende school het verzoek gekregen om een filmpje van een workshop te maken. Deze workshop kan dan op basisscholen door eigen leerkrachten gegeven worden. De PET-organisatie zorgt ervoor dat de basisschool de benodigde materialen ontvangt en de juf of meester kan met behulp van het filmpje de workshop geven. Het Clusius College Castricum heeft een workshop bedacht en gefilmd dat gaat over slootwater zuiveren en plantjes in de klas opkweken. Een mooie groene, technische en leerzame opdracht.

Meer berichten