Afbeelding
Foto: Website Deen Castricum

Deen verdwijnt uit straatbeeld

Algemeen Regio

REGIO - Supermarktketen Deen wordt verkocht aan Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt. Het van origine Hoornse familiebedrijf heeft inmiddels overeenstemming bereikt met de andere ketens, die ook alle drie hun wortels in Noord-Holland hebben, zo meldt mediapartner NHnieuws. 

Het gaat in totaal om 80 winkels, twee distributiecentra (in Beverwijk en Hoorn), het hoofdkantoor in Hoorn en de overige bedrijfsonderdelen. Bijna de helft van de winkels (39) wordt overgenomen door Albert Heijn, 22 winkels komen in handen van Vomar en 19 winkels in handen van DekaMarkt. 

In een persbericht laat algemeen directeur Leendert van Eck weten dat het een moeilijke, maar logische stap is. Het toekomstbestendig houden van het bedrijf zou om forse financiële investeringen vragen, maar dat de familie ‘een andere keuze heeft gemaakt’. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren.”  

De supermarktketen heeft in totaal 9.000 medewerkers in dienst en is daarmee een van de grootste werkgevers van West-Friesland. Over de toekomst van het kantoorpersoneel en medewerkers van distributiecentra wordt meer duidelijk als het sociaal plan met de ondernemingsraden en de vakbonden is afgestemd.

Als de nieuwe eigenaren de DEEN-winkels voortzetten onder hun eigen formule, behouden de supermarktmedewerkers hun baan, zo is afgesproken. Als er winkels worden opgeheven, wordt voor het personeel van de betreffende winkels door Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt naar andere mogelijkheden binnen hun bedrijven gezocht. 

Volgens Marije van Egmond, algemeen directeur van Albert Heijn, betekent de overname ‘een unieke verrijking van ons winkelaanbod in Noord-Holland’. “We zien samen met de DEEN-medewerkers de toekomst met vertrouwen tegemoet.” Algemeen directeur Aart van Haren van de Vomar Voordeelmarkt zegt de ondernemerszin waarmee de DEEN-filialen zijn ontwikkeld tot succesvolle supermarktketen indrukwekkend te vinden.

Dekamarkt benadrukt dat er veel overeenkomsten met DEEN zijn, waaronder de focus op versproducten. “Ook de manier waarop wij de omgang met onze klanten en medewerkers centraal stellen, is zeer vergelijkbaar.”

Het is niet bekend wat Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt betalen voor de overname. Verwacht wordt dat de overname in de tweede helft van dit jaar een feit is. 

Inmiddels is voor onze regio duidelijk welke supermarktketen welk Deen-filiaal overneemt. In Castricum en Limmen worden de winkels overgenomen door Dekamarkt. In Akersloot wordt de winkel een Albert Heijn.


'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 19 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25