Dakbrand Koningsbosch en assistentie ambulance [foto’s]
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
foto’s Castricum

Dakbrand Koningsbosch en assistentie ambulance

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 8 tot en met zondag 14 februari.

Afhijsing
Maandagavond 8 februari is de brandweer om 23.01 uur met spoed opgeroepen voor een afhijsing aan de Schelgeest. Ter plaatse hebben ze samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk een persoon naar beneden gehesen. De persoon is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Afhijsing
Dinsdagmiddag 9 februari heeft de brandweer om 13.47 uur de collega’s van de ambulancedienst met spoed geholpen bij een woning aan de Silene. Dit omdat een bewoner naar buiten moest worden gehesen en met spoed naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Na de inzet werden de bluspakken schoongespoeld en direct vervangen.

Middelbrand
Vrijdagmiddag 12 februari werd er om 15.20 uur met groot materieel uitgerukt voor een melding van een dakbrand bij Huize Koningsbosch aan de Heereweg in Bakkum. Bij aankomst bleek het gelukkig nog mee te vallen en betrof het een schoorsteenbrand die wel een stukje van het dak had aangetast. De brandweerlieden van Castricum en Limmen hebben het brandje samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk weten te bestrijden. Dit hebben ze voor elkaar gekregen met wat sloopwerk op het dak, rondom de schoorsteen. En hebben ze de schoorsteen geveegd.

 

Til-assistentie
Vrijdagavond 12 februari is de brandweer om 19.30 uur met spoed ter plaatse gegaan bij een woning aan de Sokkerwei. Dit om de collega’s van de ambulancedienst te assisteren om een bewoner naar beneden te tillen.

Rookmelder
Zaterdagavond 13 februari is de brandweer om 21.13 uur ter plaatse gegaan bij een woning aan de Duinenboschweg. De rookmelders die aan elkaar gekoppeld waren gingen af. Omdat de bewoners het niet helemaal vertrouwden hadden ze de brandweer gebeld. Deze hebben alles gecontroleerd en gemeten, maar alles was in orde.

 Foto’s: Hans Peter Olivier

Meer berichten