Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Testers gezocht voor nieuwe Schiphol-app

CASTRICUM - Altijd weten hoeveel vliegtuigen je over jouw locatie kunt verwachten? Daarvoor test Schiphol nu met Notifly: dé app voor vliegverkeer rondom Schiphol. Zo blijf je op de hoogte van het huidige én het verwachte aantal overvliegende vliegtuigen. 

Vliegtuigen die gaan landen op de Polderbaan, komen aanvliegen over de Noordzee of draaien boven zee een bocht ter hoogte van Castricum en Heiloo. Dan buigen ze af langs Uitgeest, Heemskerk en Beverwijk om te dalen boven de A9, langs Spaarndam en Haarlemmerliede voordat ze landen op de baan naast Vijfhuizen. Het landend vliegverkeer komt vrijwel altijd over de Noordzee aanvliegen, behalve als de vliegtuigen uit het oosten komen. Dan vliegen ze over Hoorn en Heerhugowaard richting Noordzee. 

Vertrekkende vliegtuigen stijgen op over Haarlemmerliede en Spaarndam om vervolgens: in noordwestelijke richting over Velsen, Beverwijk en IJmuiden verder te klimmen; in noordoostelijke richting weg te draaien over Uitgeest en de Beemster richting Hoorn; in oostelijke richting af te buigen over Wormerland.

Daarom zie en hoor je als Castricummer vanuit je huis geregeld vliegtuigen overkomen, u woont namelijk onder een vliegroute van Schiphol. Schiphol zoekt testers om de nieuwe app uit te proberen. Als u hieraan wilt deelnemen, dan kunt u zich opgeven via deze link.

    

Meer berichten