Achtergelaten rommel bij de Papenberg
Achtergelaten rommel bij de Papenberg Foto: Boswachter René op Twitter

Ontruiming Papenberg, overtreding avondklok, lopen langs het spoor en phishing

Politie Castricum

De politieberichten vaan maandag 8 tot en met zondag 14 februari

Algemeen
De hele week zijn er tientallen meldingen geweest in de hele gemeente van sneeuwbal gooiende jeugd, die daarmee overlast zou veroorzaken. Bij aantreffen is een goed gesprek gehouden met deze jeugdigen.

Castricum 
In de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari is één persoon twee keer bekeurd voor het overtreden van de avondklok. De man verklaarde dat hij bij een vriend zou overnachten maar werd dus later in die nacht wederom aangetroffen op straat.

Dinsdagavond 9 februari zijn er in Castricum twee bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van de avondklok.

Woensdagmiddag 10 februari is een 26-jarige man aangehouden in verband met de diefstal van een fiets die bij het NS-station gestald stond.

Op donderdag 11 februari omstreeks 00.35 uur is op de Stationsweg een bestuurder van een personenauto, een 25-jarige inwoner van Beverwijk, bekeurd voor het overtreden van de avondklok. Dit was de tweede keer. De man zei tot rust te komen door ‘s nachts rond te rijden. Het advies was om een medische ontheffing bij de huisarts aan te vragen.
Even later, omstreeks 00.54 uur is een 19-jarige fietsende inwoner van Castricum op de Overtoom geverbaliseerd voor het overtreden van de avondklok. Bij staande houding rende hij weg, maar hij viel.

Donderdag 11 februari omstreeks 16.48 uur is een buitenlandse man lopend naast het spoor weggehaald. Dat was bij het viaduct Zeeweg. Hij wilde de kortste weg van Castricum naar Limmen lopen en zag daar geen gevaar in. Hij is bekeurd voor lopen op het spoor.

Zondag 14 februari heeft een zestal boswachters samen met de politie de Papenberg ontruimd. Volgens Boswachter René op Twitter waren er circa 30 tot 40 jongeren bijeen. Ze mochten zelf de rommel opruimen.

Limmen
Dinsdagavond 9 februari is er in Limmen een bekeuring uitgeschreven voor overtreding van de avondklok.

Akersloot
Deze week zijn twee inwoners slechtoffer van phishing geworden. Eén van hen had een email gekregen en hij moest zijn pas vervangen. Hij klikte door en moest veel persoonlijke gegevens verstrekken. Daarna ging zijn scherm op rood. Hij belde de bank en toen bleek dat hij slachtoffer was geworden van een poging tot phishing. Onbekend is, of er daadwerkelijk geld van de rekening is afgehaald.

De ander had op 8 februari een SMS-bericht ontving van, zo naar het leek, de belastingdienst. In dat bericht zat een link bijgevoegd en ook werd de naam van het bedrijf van betrokkene genoemd. Betrokkene vond dit al met al betrouwbaar overkomen en heeft op de link geklikt. Gelukkig werden door tussenkomst van de bank nog geen bedragen afgeschreven, maar er waren wel drie pogingen daartoe gedaan door onbekenden. 

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01