IJsbaan geopend voor leden en vrienden VKIJ
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Facebookpagina VKIJ
Castricum

IJsbaan geopend voor leden en vrienden VKIJ

CASTRICUM - Plotseling ging het hard vriezen. De wakken in de ijsbaan groeiden (nagenoeg) dicht. Maar er lag nog wel sneeuw op de baan. Er is donderdag 11 februari hard gewerkt om de baan klaar te maken voor openstelling. Het ijs is niet overal glad, maar er is een grote baan uitgezet, waarop redelijk prima gereden kan worden.-- De natuurijsbaan zal vanaf vrijdag 12 februari open gaan voor alleen leden en vrienden van de VKIJ vanaf 10.00 uur.

Zoals je weet geldt een strikt corona protocol. De belangrijkste punten:

  • Houd anderhalve meter afstand (ook op de ijsbaan). 
  • Vorm geen ‘gespreks’ groepen
  • Er mogen maximaal 100 mensen op de baan
  • De kantine en de kleedkamer is gesloten (dus geen ‘koek en zopie’)
  • Noodzakelijk toiletbezoek kan – bij uitzondering – door maximaal één persoon, hoewel er twee toiletten zijn; Er hangt bij de ingang een ‘toiletketting’. Wie naar het toilet wil, neemt deze mee, zodat men weet dat de toiletgroep bezet is.
  • De in- en uitgang van de baan is via de poort bij het loket; hier is een scheiding, zodat er geen ongewenste kruisende drukte ontstaat. Bovendien is tussen elk tijdsblok een half uur gepland, zodat iedereen eerst van de baan af kan, en pas daarna de nieuwe groep de baan op kan.
  • Reservering geschiedt in tijdsblokken van één uur: één uur schaatsen en een half uur om correct te wisselen. 

De baan gaat open om 10.00 uur. De baan sluit om 20.00 uur zodat iedereen ‘op tijd’ thuis kan zijn.Het tijdschema is als volgt:10.00 – 11.00 uur dan een half uur wisselen 11.30 – 12.30 uur,13.00 – 14.00 uur 14.30 – 15.30 uur, 16.00 – 17.00 uur, 17.30 – 18.30 uur en 19.00 – 20.00 uur. 

De leden en vrienden van VKIJ hebben donderdagavond bericht gekregen over de manier van inschrijven op de tijdsblokken.

Bron: VKIJ

Meer berichten