Gemeente haalt deze week geen afval op (UPDATE)
Logo uitkijkpost.nl
Foto: gemeente Castricum op Facebook
Castricum

Gemeente haalt deze week geen afval op (UPDATE)

CASTRICUM - De gemeente laat weten dat er vandaag, maandag 8 februari, geen afvalinzameling is vanwege de extreme weersomstandigheden. Veel wegen zijn namelijk onbereikbaar voor de huisvuilwagen.

“Helaas zijn de afvalbrengstations in Heiloo en Uitgeest door de vele sneeuw en wind onbereikbaar voor inwoners. Wij houden daarom de deuren van Uitgeest en Heiloo gesloten (Castricum is altijd al gesloten op maandag). Wij gaan vandaag proberen om de stations toegankelijk te maken zodat zij de rest van de week hun gebruikelijke openingstijden open kunnen. Het grofvuil ophalen wordt verplaatst naar 17 februari. Inovim neemt contact op met de mensen die grofvuil hebben aangeboden. We rijden dan twee routes, Heiloo/Akersloot/Limmen en Castricum/Uitgeest. De takkenroute van dinsdag 9 februari gaat naar dinsdag 16 februari. Rolemmers worden volgende week opgehaald.” aldus de gemeente.

UPDATE: Deze week geen afvalinzameling
“We kunnen door de aanhoudende kou en voorspelde gladheid niet veilig alle straten bereiken. Daarnaast zijn door de strenge vorst gft-afval en etensresten vaak vastgevroren in de container. Volgende week zamelen wij dan ook twee fracties in, namelijk restafval en gft afval. Om enorme drukte op de clusterplaatsen te vermijden, willen wij u vragen om alleen een volle gft-container aan de weg te zetten.”

Meer berichten