Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Sem Beentjes heeft veel in zijn mars

AKERSLOOT - Sem Beentjes uit Limmen, 15 jaar nog maar, heeft donderdagavond in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh de snelste tijd op de klok gezet in de wekelijkse tijdrit. Al eerder had Sem Beentjes laten zien dat hij zowel in iedere training als nu ook in een aantal wedstrijden en tijdritten, zijn mannetje te staan en voor niemand hoeft onder te doen. Wellicht wordt Sem een zegen voor de toekomstige wielersport zowel op de mountainbike als op de racefiets; een goede begeleiding is daarvoor een eerste vereiste. 

In het afgelopen treffen kon nog gezegd worden dat de bezettingssterkte niet optimaal was, omdat die en die er niet waren, maar dit keer stond het crème de la crème aan de start en het aantal deelnemers was groot, dit  misschien ook door de voorspelde sneeuwmassa voor de komende week. Vooraf en aan de staart van de tijdrit trokken de Verdonken flink de aandacht. Verdonk senior was zich aan het prepareren voor de start en had zijn mountainbike naast zijn auto liggen, toen collega deelnemer/aannemer Koen Könst zich ook kwam melden in zijn bus en er naast ging parkeren met het verwachte resultaat tot gevolg, zodat Henk Jan Senior de rit vanaf de kant kon volgen met het enige positieve: het aanmoedigen van Henk junior. Deze laatste liet zich ook niet onbetuigd door een spetterende tijdrit af te werken, die resulteerde in een vierde plaats en met de wetenschap dat een lekke band hem dwong de laatste paar honderd meter te voet te moeten afleggen. 

In de rangschikking van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement kwam geen schokkende verandering met de uitzondering dat winnaar Sem Beentjes zich met 51 seconden wist te verbeteren. Bob Scholten, ook al een naar verwachting toekomstig wielrenner, die week op week zijn P.R. scherper stelde, bleef er dit keer 35 seconden van verwijderd. Volgende week donderdag, als het sneeuwdek het toestaat, kan er vanaf 19.00 uur gestart worden in plaats van 19.15 uur, omdat deelnemers uit de verre omgeving komen en om 21.00 uur weer binnen moeten zijn. 

Uitslag: 1. Sem Beentjes (Limmen) 51.06, 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.16, 3. Vincent Beentjes (Castricum) 51.44, 4. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 51.58, 5. Lars Volkers (Schagen) 52.46, 6. Wout Bakker (Heiloo) 53.30, 7. Alwin Hes (Bakkum) 54.20, 8. Koen Könst (Castricum) 55.23, 9. Bob Scholten (Akersloot) 55.26, 10. Koen Jansen (Schagen) 57.24, 11. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 58.22, 12. Jelte Buur (Akersloot) 58.29, 13. Gerrit Jansen (Schagen) 59.04, 14. Vincent Tiebie (Akersloot) 59.09 en 15. Alex Hageman (Limmen) 62.00.

Meer berichten