Een kookboek gemaakt door en voor de horeca
Algemeen RegioREGIO - De lokale horeca van Heemskerk, Castricum, Beverwijk, Uitgeest en Wijk aan Zee slaan de handen ineen en brengen een kookboek uit voor hun gasten. Zij hebben de favoriete gerechten van henzelf en de gasten gebundeld in een kookboek dat op 13 februari zal verschijnen. Om de uitgave van het boek te financieren zijn bedrijven benaderd om een advertentie of logo in het boek te plaatsen.
Nancy Floris, een van de initiatiefnemers, zegt: “Het is vreselijk om te zien dat het overal zo stil is. Overal horen we hetzelfde: de horeca heeft het zwaar. Om iets terug te doen en de gasten de mogelijkheid te geven om ook op een andere manier de horeca te steunen kwamen we met het kookboek. De horecaondernemers reageerden erg enthousiast en zijn vol overgave bezig geweest om de recepten van hun lekkerste gerechten op te schrijven, zodat straks iedereen die zou kunnen maken.
Ook Sylvia Blok, grafisch vormgeefster en administratieve duizendpoot achter het Kookboek voor de Horeca is enthousiast. “De horeca heeft echt zijn best gedaan om tussen alle bestellingen en take-away-menu's door een goed gerecht aan te leveren met mooie foto’s. Ze zijn erg enthousiast en ik kan dan ook niet wachten tot de wij de eerste boeken mogen gaan overhandigen.”
Het kookboek ligt vanaf 13 februari bij geselecteerde verkooppunten en kost € 14,95. De volledige winst uit de verkoop van het kookboek zal worden verdeeld onder de deelnemende horecabedrijven. Het is slechts een doekje voor het bloeden, maar een prachtig initiatief dat de horeca en de gasten weer samenbrengt.