Afbeelding
Foto: aangeleverd

Locatie nieuw zwembad Castricum bekend

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De weg naar een nieuw te bouwen zwembad op Sportpark Noord-End is nog lang, maar het College is eruit: ‘Veld 5’ van FC Castricum heeft de voorkeur. 

Om een voorkeurslocatie van óf veld 2 óf veld 5 te bepalen, is de afgelopen maanden de eerdere locatie-analyse geactualiseerd en gedetailleerd. Er is een locatie-matrix opgesteld aan de hand van 32 criteria en er is opnieuw gesproken met de belangrijkste stakeholders op en rondom Noord-End.

Wethouder Ron de Haan (Sport): “We hebben met elkaar een belangrijke stap gezet. Ik heb grote waardering voor iedereen die tot op dit moment het beste van zichzelf laat zien. Bewoners praten mee, kritisch en constructief en verenigingen zien de kans. We zoeken en vinden oplossingen en er wordt van alle kanten rekening gehouden met elkaar, met de effecten voor het groen, verkeer en parkeren. Ik ben optimistisch over de ontvangst in de Raad”.

Aanbesteding en start voorlopig ontwerp
Het college vraagt de Raad op donderdag 11 maart in te stemmen met de voorkeurslocatie en kennis te nemen van de start van de aanbesteding die leidt tot de keuze van een ontwerpteam en een voorlopig ontwerp van het zwembad.

Participatie
Belangrijke zaken rondom het nieuwe zwembad, zoals parkeren, veiligheid, verkeersafwikkeling en behoud van het groen zijn al aan de orde gekomen: zowel in individuele gesprekken met belanghebbenden als in een online-bijeenkomst met bewoners. Veel vragen en aandachtspunten zijn in beeld en beantwoord. Over het onderwerp verkeer - in algemene zin - blijven ze in gesprek met de verschillende partijen.

Tijdens de uitwerking van de plannen zullen regelmatig (online) gesprekken met alle belanghebbenden en omwonenden plaatsvinden.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 21 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01