Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Nog genoeg films op de plank, ‘’maar daarna valt een gat’’

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Ook de bioscopen moeten de komende tijd nog de deuren gesloten houden vanwege de coronamaatregelen. Maar als ze weer mogen, zijn er dan nog wel voldoende films om te tonen, nu ook veel opnames op de lange baan zijn geschoven?

 Erik Weel van de Corso Bioscoop verwacht dat na een half jaar een periode aan gaat breken waarin er minder aanbod van films is, vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws “Zoals ik het analyseer, is het niet het aanbod nu, maar over een half jaar. Er is natuurlijk veel minder geproduceerd. Eerst hebben we een prop met materiaal dat al af is. Dan krijgen we bijvoorbeeld Bond en andere uitgestelde producties. Maar daarna gaat er een gat vallen.”

Weel zegt dat gat aan content niet te vrezen. “Je moet positief kijken wat er wel is. Je gaat je wat verbreden om toch een interessant aanbod te houden. Ook de filmdistributeurs anticiperen daar vast weer op. Dan komen ze bijvoorbeeld met een leuke Italiaanse of Spaanse film. Dat kan ook leuk zijn. Wat ook scheelt, is dat Corso niet hele grote zalen heeft. Dus wij moeten altijd al scherp kiezen in het aanbod.”

Weel weet in ieder geval zeker: mensen blijven altijd naar de bioscoop komen, ook na corona. “Als de streamingsdiensten een bedreiging waren, dan bestonden we al niet meer. Mensen hebben een enorme behoefte aan ontspanning. Ze komen naar de bios voor een andere vorm van beleving. We bieden film in een bepaalde context, in een bepaalde entourage met een sociale component.”

Het liefst gaat hij natuurlijk zo snel mogelijk weer open. “Liever vandaag dan morgen, maar we moeten mee in de strijd voor de volksgezondheid. Daar houden wij ons ook aan. We hebben nu als bioscooppersoneel te veel vrije tijd”, zegt hij lachend. “Maar dat geldt ook voor velen van ons. Ik ben in ieder geval vol vertrouwen dat het goed komt.”

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01