Nog genoeg films op de plank, ‘’maar daarna valt een gat’’
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Nog genoeg films op de plank, ‘’maar daarna valt een gat’’

CASTRICUM - Ook de bioscopen moeten de komende tijd nog de deuren gesloten houden vanwege de coronamaatregelen. Maar als ze weer mogen, zijn er dan nog wel voldoende films om te tonen, nu ook veel opnames op de lange baan zijn geschoven?

 Erik Weel van de Corso Bioscoop verwacht dat na een half jaar een periode aan gaat breken waarin er minder aanbod van films is, vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws “Zoals ik het analyseer, is het niet het aanbod nu, maar over een half jaar. Er is natuurlijk veel minder geproduceerd. Eerst hebben we een prop met materiaal dat al af is. Dan krijgen we bijvoorbeeld Bond en andere uitgestelde producties. Maar daarna gaat er een gat vallen.”

Weel zegt dat gat aan content niet te vrezen. “Je moet positief kijken wat er wel is. Je gaat je wat verbreden om toch een interessant aanbod te houden. Ook de filmdistributeurs anticiperen daar vast weer op. Dan komen ze bijvoorbeeld met een leuke Italiaanse of Spaanse film. Dat kan ook leuk zijn. Wat ook scheelt, is dat Corso niet hele grote zalen heeft. Dus wij moeten altijd al scherp kiezen in het aanbod.”

Weel weet in ieder geval zeker: mensen blijven altijd naar de bioscoop komen, ook na corona. “Als de streamingsdiensten een bedreiging waren, dan bestonden we al niet meer. Mensen hebben een enorme behoefte aan ontspanning. Ze komen naar de bios voor een andere vorm van beleving. We bieden film in een bepaalde context, in een bepaalde entourage met een sociale component.”

Het liefst gaat hij natuurlijk zo snel mogelijk weer open. “Liever vandaag dan morgen, maar we moeten mee in de strijd voor de volksgezondheid. Daar houden wij ons ook aan. We hebben nu als bioscooppersoneel te veel vrije tijd”, zegt hij lachend. “Maar dat geldt ook voor velen van ons. Ik ben in ieder geval vol vertrouwen dat het goed komt.”

Meer berichten