Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Online ontmoetingsgroep ‘koffietijd’

CASTRICUM - De online ontmoetingsgroep ‘koffietijd’ is opgestart tijdens de eerste corona golf door Welzijn Castricum. Juist omdat nu alle plekken waar je andere mensen kunt ontmoeten (zoals sportclubs, cafés, buurthuizen of musea) gesloten zijn. 

Wanneer al die dingen wegvallen kan het stil en leeg zijn om je heen. Zeker wanneer je op jezelf woont, kan het lastig zijn om je ritme daar weer in te vinden. In deze coronacrisis heb je misschien behoefte aan: 
• Contact en gezelligheid. 
• Andere mensen leren kennen. 
• Een gesprek over hoe het met jou gaat. 
• Om te weten hoe anderen dat doen in deze tijd. 
• Ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. 
• Ervaren dat je niet de enige bent. 

Mochten mensen behoefte hebben om elkaar ‘online te ontmoeten’, kunnen zij zich aanmelden bij Welzijn Castricum. Bij genoeg aanmeldingen wordt er wekelijks, of vaker als er behoefte aan is, een online groep gestart. Dit gebeurt met videobellen op een vast tijdstip onder begeleiding van een sociaal werker. 

Hoe gaat het in zijn werk? Wanneer je je aanmeldt, neemt de begeleider telefonisch contact met je op om kennis te maken en te kijken of de online groep past bij wat je wilt. Dit eerste gesprek is vrijblijvend. Wanneer je besluit mee te doen, ontvang je via e-mail een uitnodiging met tijdstip, uitleg en een link om in te kunnen loggen. In de eerste bijeenkomst wordt kennis met elkaar gemaakt en de  regels afgesproken met name over de privacy. Er worden  afspraken gemaakt over het tijdstip en hoe vaak de groep met elkaar wil ontmoeten. 

De bijeenkomsten duren niet langer dan een uur.  Er zitten maximaal zes deelnemers in een groep. De leden in de groep kennen elkaar (nog) niet. Wanneer de groep gevormd is, verandert de samenstelling niet meer. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Ingrid Wellen van Welzijn Castricum, i.wellen@welzijncastricum.nl / 0251 – 65 65 62.

Bron: Facebookpagina Welzijn Castricum

Meer berichten