Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

De Nationale Voorleesdagen, een voorleesfeest

CASTRICUM - Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari, tijdens de Nationale Voorleesdagen, staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoot bibliotheek Kennemerwaard het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Online Voorlezen 
Deze feestelijke dagen wordt er elke dag online gelezen uit het prentenboek van het jaar: Coco kan het! van Loes Riphagen. Kom je samen met je kind luisteren en vliegen met Coco? Deze online voorleessessies zijn gratis en vooral erg leuk voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kunt eenvoudig meekijken via een link op de website van de bibliotheek. Voor een compleet overzicht van alle voorleesmomenten kun je het beste kijken op www.bknw.nl/agenda. Er is vast een voorleesmoment bij dat jou goed uitkomt. 

Maak je eigen prentenboek online
Net als Coco kan jij ook meer dan je denkt! Maak online zelf een prentenboek met begeleiding van een tekendocent van Artiance. Samen met je ouders bedenk je alvast een leuk verhaal in 8 korte zinnen. Waar was jij bang voor? En nu niet meer? Wat durfde jij niet, maar nu gelukkig wel. Hoe heb jij dat opgelost, aangepakt? Denk aan bang zijn voor monsters, spoken, donker in de slaapkamer, honden, onweer, tandarts.

Zodra je je hebt aangemeld zorgt de bibliotheek dat er een tas met knutselmaterialen voor je klaarstaat bij de Afhaalservice reserveringen. Wat je verder nodig hebt, heb je vast thuis: tekenmateriaal (kleurpotloden/ verf of stiften), grijs potlood, een fineliner voor de tekst, lijm en een schaar. Een echte ouder en kind activiteit. Een samenwerking van Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance. Niet alleen jij doet actief mee, maar ook je begeleider. Deze online workshop is op donderdag 21 januari om 15.30 uur én op zaterdag 30 januari om 14.00 uur. De toegang is € 2,50 per kind. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Reserveer tijdig in verband met het afhalen van de tas met knutselmaterialen. 

Nationale Voorleestas 
Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Jammer dat je momenteel zelf geen prentenboeken kunt uitzoeken in de bieb. Dat gaat de bibliotheek voor je doen vanaf 19 januari. Binnenkort kun je via de website een contactformulier invullen en zorgen zij dat er een Nationale Voorleestas met prentenboeken voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragen. De tas is af te halen op de eerstvolgende openingsdag. Kijk op de website voor de openingstijden van de vestigingen. 

Nog geen lid? 
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje Coco. Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Het goedkoopste abonnement kost maar € 10,- per jaar. Sluit je gelijk automatische incasso af, dan vervallen de inschrijfkosten t.w.v. €5,-. 

Compleet activiteitenoverzicht 
Voor het complete activiteitenoverzicht kijk je op www.bknw.nl

Meer berichten