Afbeelding
Foto: CALorie op Facebook

CALorie viert tienjarig bestaan

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het is alweer 10 jaar geleden dat CALorie opgericht werd in Castricum. Daarom gaan ze woensdag 13 januari hun lustrum vieren, iedereen is welkom. 

10 jaar geleden was er een initiatief van een bevlogen groep mensen die het beste met de mensheid voor hadden. Ze hebben veel bereikt sinds die tijd. Het begon met de Zonnecentrale Stetweg op het dak van de gemeentewerken. Daarna kregen ze de wind mee, de meeste landen van de wereld sloten het akkoord van Parijs en beloofden dat ze de CO2-uitstoot zouden terugdringen. Nederland beloofde dit akkoord na te zullen leven, maar belandde in de praktijk onderaan. Daar wilde CALorie wat aan doen en ze gingen door met de zonnepanelen-acties in het dorp. 

Ze organiseerden vele informatieavonden en hielpen mensen bij het verduurzamen van hun huis. De energiecoaches werden opgeleid en gaan nu nog steeds bij de mensen langs. CALorie is ook op het vlak van mobiliteit actief, ze werken aan een elektrische deelauto. Inmiddels heeft de overheid de gemeente verplicht om belangrijke duurzaamheidsdoelen te stellen. Dit ontlast de organisatie weer, de gemeente neemt voortaan de zonnepanelen-acties en isolatieacties over. Verder wordt er hard gewerkt aan de eerste gasloze wijken in Castricum. CALorie zal daar ongetwijfeld ook haar aandeel in gaan leveren. 

Kortom, het waren bewogen jaren, die afgelopen 10 jaar. Dit willen ze gaan vieren op woensdag 13 januari. Om 20.00 uur starten ze met een ZOOM-sessie van zo’n 1,5 uur. Hierin komen mensen van het eerste uur aan het woord, de oprichters van CALorie. Van 10 jaar geleden gaan ze naar de huidige tijd en spreken de wethouder. Deze trekt de lijn door naar de toekomst. Bij al deze mooie interviews vergeten ze u natuurlijk ook niet, via de moderne techniek krijgt u de mogelijkheid om ook uw stem te laten horen. Ondanks dat het niet een fysieke bijeenkomst kan worden, is er toch een mooi programma gemaakt. Om deel te nemen aan de lustrumviering kunt u vanaf 19.45 uur ‘binnenlopen’ met de link bit.ly/CALorie-10

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01