Brandweernieuws met o.a. wateroverlast Jac. P. Thijsse College
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Brandweernieuws met o.a. wateroverlast Jac. P. Thijsse College

Het brandweernieuws van maandag 28 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021

Loos alarm
Dinsdagochtend 29 december was er om 08.38 uur een loze brandmelding bij de Santmark.

Wateroverlast
Woensdagmiddag 30 december om 16.07 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt naar het Jac. P. Thijsse College aan De Bloemen voor een melding van wateroverlast. In de kantine stond na alle regenval van de afgelopen dagen behoorlijk wat water. De brandweer heeft alles weer droog gemaakt met behulp van de waterstofzuiger en trekkers. Na een goed half uur was de klus geklaard. De oorzaak is waarschijnlijk het hoge grondwater in combinatie met de lager gelegen kantine.

Laatste melding van 2020
Oudjaarsavond werden de spuitgasten om 23.58 uur opgeroepen voor de laatste brandmelding (nummer 146) van het jaar 2020. Op de Dokter van Nieveltweg zouden meerdere kerstbomen in de brand staan vlakbij de garages. Bij aankomst bleek het om een vuurkorf te gaan, wat geen gevaar opleverde. De brandweer heeft de vuurkorf aan gelaten na afspraken met de feestvierders.

Ambulance vast in het gras
Nieuwjaarsdag om 09.02 uur heeft de brandweer assistentie verleend om een ambulance los te lieren aan de Nansenlaan. De ambulance was tijdens een klus vast komen te zitten in het gras. De brandweer heeft met behulp van de lier op hun tankautospuit de ambulance weer los gekregen.

Meer berichten