Lisa en Merel verzamelen 65 kerstbomen
Logo uitkijkpost.nl
<p>Merel (l) en Lisa (r) in hun achtertuin vol kerstbomen</p>

Merel (l) en Lisa (r) in hun achtertuin vol kerstbomen

(Foto: Erika Dekker-de Groot)
Castricum

Lisa en Merel verzamelen 65 kerstbomen

CASTRICUM – Een spoor van dennennaalden en een verdwaald stukje slinger leiden naar de achtertuin van Lisa (11) en Merel (8). Daar liggen op dit moment 56 kerstbomen; het ruikt er heerlijk.

De meiden hebben vorig jaar zo’n 50 bomen verzameld en dat beviel ze goed. Moeder Astrid plaatste dit jaar een oproepje voor ze op ‘Prikbord Castricum’ en daar werd flink op gereageerd. Lisa en Merel verzamelen in de buurt van het Kooiplein en hun ‘turflijst’ op de binnenkant van de achterdeur is nog lang niet vol. Maandag 4 januari moeten de meiden weer online op school zijn, “maar dan kunnen we ’s middags wel weer verder hoor. We hebben nog veel adressen. Als we ze allemaal ophalen hebben we er 65”.

Op woensdag 6 januari moeten de bomen naar een inleverpunt worden gebracht en dat wordt nog even organiseren. Lisa heeft zelfs een brief naar burgemeester Toon Mans geschreven: “Mijn zusje en ik zouden graag een extra inleverpunt willen op het Kooiplein. En als dat niet mogelijk is, mag de vrachtwagen ook dit jaar weer langskomen!”.
Vorig jaar zijn de medewerkers van het inleverpunt bij Wouterland namelijk met een vrachtwagen met grijper naar het huisadres van Lisa en Merel gegaan om ze te helpen.
De zusjes hopen voor woensdag 6 januari op een antwoord van de burgemeester.

Lisa en Merel krijgen 50 cent per ingeleverde boom. Dat geld gaat de spaarpot in. En volgend jaar? “Dan gaan we het zeker weer doen!”

Tekst: Erika Dekker-de Groot

Meer berichten