Aanplant Voedselbos bij Hof van Kijk-Uit
Logo uitkijkpost.nl
Jiska Bot van MeerBomenNU overhandigt de zaailingen aan Marko Bruinsel, begeleider bij het Hof van Kijk-Uit.
Jiska Bot van MeerBomenNU overhandigt de zaailingen aan Marko Bruinsel, begeleider bij het Hof van Kijk-Uit. (Foto: aangeleverd)
Castricum

Aanplant Voedselbos bij Hof van Kijk-Uit

CASTRICUM - Het Hof van Kijk-Uit werd dinsdag 15 december door MeerBomenNu getrakteerd op 40 bomen en struiken voor hun voedselbos. Zo werden er perenbomen, kersenboompjes, frambozen, bessen, hazelaars, vlieren, duindoorns en vlinderstruiken geleverd. 

Samen met de deelnemers was de hele ochtend gewerkt aan het klaarmaken van de grond voor het planten van de bomen. Zo werd er gezorgd voor biologische compost, hebben de deelnemers gras verwijderd en gaten gemaakt voor de nieuwe aanplant. 

De boompjes en struiken zijn afkomstig van MeerBomenNU, een initiatief van Stichting MEERGroen en Urgenda om deze winter zoveel mogelijk bomen te gaan planten. Geen bomen van kwekers, maar zaailingen van bomen in natuurgebieden en uit stadsparken. De zaailingen zijn geoogst door honderden vrijwilligers. Ook de BUCH-gemeenten doen mee aan de actie. Helaas kan er de aankomende periode niet geoogst worden vanwege corona. Maar je kunt wel meehelpen! Heb jij zaailingen in je tuin staan? Ga jij wilgen knotten, of een vijg, vlinderstruik of vlier snoeien? Of heb je plantgoed wat weg moet? Heb jij een kerstboom met kluit? Alles is welkom! Stuur een mailtje aan bomen@transitiecastricum.nl en doneer een boom of struik!

Meer berichten