Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes roert zich als sterkste

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Vincent Beentjes uit Castricum laat tegen het eind van het jaar zien over de snelste en sterkste benen te beschikken door zijn tegenstanders op een respectabele afstand te rijden in de op een na laatste tijdrit van 2020 op de donderdagavond in Akersloot. De twee laatste donderdagen vallen op 24 en 31 december respectievelijk kerst- en oudjaarsavond. 

Was het vorige week koud, veel wind en nat, deze keer overheerste een lichte vrieskou de weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh. Het is momenteel bij hoge uitzondering mogelijk een verbetering te verkrijgen in een persoonlijk record in de stand om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. De op papier snelst aanwezige man, Dave van Kuilenburg, diende het spits af te bijten en moest proberen afstand te nemen van zijn directe belager Vincent Beentjes uit Castricum of hem van zich af te houden. De laatste optie lukte tot halfkoers, maar daarna liepen bij de jongste Van Kuilenburg de benen vol en moest hij dulden dat Beentjes hem achterhaalde en zelfs passeerde en met zware benen over de streep kwam. 

In de sterke bezetting van deze avond verscheen de sinds lange tijd door Pfeiffer afwezige Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) weer aan het front en liet een uitstekende indruk achter door plek twee te pakken voor de ingestorte Dave van Kuilenburg. De ook goed op dreef zijnde Bakkummer Alwin Hes moest echter met spaakbreuk het strijdtoneel voortijds verlaten. Was vorige week de tweestrijd tussen Wout Bakker (Heiloo) en Akerslootse Femke Mossinkoff het aanzien waard, nu trok het duo Jelte Buur/Alex Hageman, respectievelijk uit Akersloot en Limmen, de schijnwerpers naar zich toe. Dit niet vanwege de eindtijd zie zij scoorden, maar de wijze van wedstrijd-strijd baarde opzien. 

De dertig seconden achter Alex Hageman vertrokken Jelte Buur overbrugde in een zucht dat gat en kwam erlangs. Buur realiseerde zich niet dat hij met deze actie de duivel in Hageman ontbond. De manmoedige jonge Hageman wist zich als een pitbull vast te bijten in het wiel van de jongere broer van Hidde Buur, momenteel op Papendal woonachtig om zijn wielertoekomst gestalte te geven. Na zich vastgebeten te hebben deed Hageman nog een geslaagde poging afstand te nemen om zich vervolgens in de laatste omloop alsnog door de meer ervaren jongste Buur terug te laten pakken, maar doet niets af aan de gedurfde prestatie van de man uit Limmen. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 52.14, 2. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) 52.49, 3. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 53.09, 4. Wout Bakker (Heiloo) 54.05, 5. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 55.14, 6. Gerrit Jansen (Schagen) 58.44, 7. Jelte Buur (Akersloot), 8. Alex Hageman (Limmen) 59.25. Uitslag vrouwen: 1. Femke Mossinkoff (Akersloot) 55.00 (vijfde in de all-over uitslag).

Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 23 uur geleden
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25
Er wordt gespeeld op dinsdagmiddag 16 en 23 april en vrijdagavond 19 en 26 april.
Open Kampioenschap Biljarten van Castricum 18 mrt, 15:17