Afbeelding

Nederlanders steeds vaker op Nederlandse strandvakantie met hond

Algemeen


Nu we dit jaar een soort van noodgedwongen een Nederlandse vakantie in plaats van een vakantie in het buitenland boeken, nemen hondeneigenaren steeds vaker hun trouwe viervoeter mee op reis. En dat kan ideaal zijn, mits je de juiste bestemming en verblijfplaats kiest. Vooral een vakantiehuis aan zee is populair. Dit zijn tips voor een vakantie met hond.

Pension, verzorger of mee op vakantie?
Bij het boeken van een vakantie is het als hondenbezitter altijd een afweging wat je met je hond doet tijdens de reis. De een vraagt vrienden of familie om op te passen, een ander geeft de voorkeur aan een pension.

Daarnaast kun je je hond ook mee op vakantie nemen, maar daar zitten wel wat haken en ogen aan. Je dient dan tijdens het boeken al rekening te houden met de bestemming en andere regels. Niet overal is een huisdier namelijk toegestaan.

Chippen, inenten of dierenpaspoort
Voor reizen buiten Nederland gelden regels omtrent het meenemen van de hond op reis. Voor reizen binnen de EU zijn een dierenpaspoort en chip verplicht. Ook moeten honden worden ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid).

Indien je buiten de EU reist dan gelden dezelfde eisen en daarnaast mogelijk aanvullende regels, zoals quarantaineplicht of bloedonderzoek. Raadpleeg de ambassade in het land van bestemming.

Huisje aan zee met hond
Vakantiegangers zijn vooral te spreken over een huisje aan zee met hond. Hierbij horen fijne strandwandelingen en knusse vakantiehuizen waar je genoeg ruimte hebt om samen met je trouwe viervoeter te genieten.

De Nederlandse kust behoorde dan ook niet voor niets tot de topbestemmingen van dit jaar. Ook volgend jaar zullen er naar verwachting weer heel wat hondeneigenaren op de Nederlandse stranden aanwezig zijn.

Strandvakantie dichtbij huis
Naar het buitenland gaan is in deze tijden niet ideaal. Bovendien spelen er naast de quarantaineregels, inentingen en eventuele aanvullende maatregelen ook andere factoren mee bij je vakantiekeuze.

Ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig, dan zal je hond vaak in een aparte ruimte worden geplaatst, zoals de bagageruimte. Het kan bij lange vluchten zelfs voorkomen dat je hond via een ander toestel reist (cargo). Dit kan verre van ideaal zijn. Een vakantie met de auto is hierbij vaak een fijner alternatief, maar ook verre autoreizen zijn niet altijd prettig voor je hond.

Een vakantie dichtbij huis biedt uitkomst. De Nederlandse kust heeft genoeg moois te bieden. Zo ben je vanuit omgeving Castricum binnen no-time in Zandvoort of Callantsoog. Hier vind je heel wat vakantiehuisjes aan zee waar je hond toegestaan is en waar je samen met je viervoeter een heerlijke strandvakantie beleeft.

Vakantiehuis aan zee - https://www.lekkernaarzee.nl/ Huisje aan zee met hond - https://www.lekkernaarzee.nl/huisje-aan-zee-met-hond

(Dit is een betaald artikel)

Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 30 minuten geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 20 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34