Afbeelding
Foto: Politie Alkmaar op Facebook

De politieberichten met o.a. ploertendoder in beslag genomen bij burenruzie

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 30 november tot en met zondag 6 december  

Castricum  

Op maandag 30 november is omstreeks 10.30 uur een conflict geweest tussen twee buurmannen op de Bloemen, waarbij ook geslagen is. Het betrof een al lang durend conflict. Bij één van hen is een ploertendoder in beslag genomen. Het conflict is door de ter plaatse gekomen politie gesust.  Men kan aangifte doen tegen elkaar. 

Op woensdag 2 december omstreeks 02.18 uur is op de Soomerweg een brommer aan de kant gezet, waarvan de bestuurder ineens 15 km/u begon te rijden en achterom bleef kijken. Hij had bloeddoorlopen ogen. Op de ademtest op straat blies hij een A (Alarm). Op het ademanalyseapparaat op bureau Castricum blies de bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Heemskerk 445 ugg/l, terwijl 220 ugg/l de grens is. Als beginnend bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) is zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een bekeuring mee. 

Op donderdag 3 december omstreeks 10.23 uur is op de Dorpsstraat een conflict geweest tussen twee middenstanders. Eén van hen had buiten voor de zaak een vlag/bord op de scheidslijn van beide bedrijven neergezet. De ander vond dat storend omdat de vlag dan zichtbaar was voor zijn gasten. Er is duw- en trekwerk geweest. Excuses zijn over en weer gemaakt en afspraken over waar de borden/vlaggen worden neergezet. 

Op donderdag 3 december omstreeks 17.15 uur is de bestuurder bij een routine verkeerscontrole op de Mient gecontroleerd. Er werd een stopteken gegeven met het stopbord aan de voorzijde van de opvallende politieauto, maar dat werd genegeerd. Het voertuig is ingehaald en er werd opnieuw een stopteken met het stopbord aan de achterzijde van de politieauto gegeven. De politieauto is daarna gestopt op de stoep. Het voertuig reed vervolgens om de politieauto  heen. Het voertuig werd daarom klemgereden. De bestuurder, een 55-jarige dame uit Castricum bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ze krijgt daar een bekeuring voor. 

Limmen  

Op donderdag 3 december is op de Zomerschoon een poging woninginbraak geweest. De bewoner kreeg een bericht op zijn telefoon van een huisalarm. Hij is direct naar huis gegaan en zag dat er gepoogd was met een schroevendraaier het achterraam op de eerste verdieping open te breken. Er lijkt niets te zijn weggenomen.

Op vrijdag 4 december is tussen 12.00 uur en 19.00 uur ingebroken in een flat van een appartementencomplex aan het Wilgenlint. Er waren geen sporen van braak en de woning was goed afgesloten. Vermoedelijk is toegang verschaft middels zogenaamd ‘flipperen’. De buit betreft voornamelijk gouden sieraden. 

Akersloot 

Op de Kanaalweg in Akersloot, stopte er woensdag 2 december omstreeks 22.52 uur een voertuig naast een aantal agenten. De bestuurder vroeg zich af of ze hem moesten hebben. Op zich niet, maar er bleken vijf jonge jongens in de auto zitten. Dit is in strijd met coronaregels. Ze hebben allemaal een officiële waarschuwing gekregen voor te kort afstand en met vier of meer bij elkaar. Bij een volgende constatering wordt proces-verbaal opgemaakt. Vier van de jongemannen kwamen uit Castricum en één van hen uit Uitgeest. 

Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25
Er wordt gespeeld op dinsdagmiddag 16 en 23 april en vrijdagavond 19 en 26 april.
Open Kampioenschap Biljarten van Castricum 18 mrt, 15:17