Afbeelding
Foto: Pixabay

Al 250 offertes aangevraagd binnen de inkoopactie isolatie

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Sinds begin oktober loopt er een collectieve inkoopactie woningisolatie, georganiseerd door de gemeente Castricum in samenwerking met Duurzaam Bouwloket. Hier zijn al zeker 250 offertes op aangevraagd. Eind oktober vonden de digitale inwonersavonden plaats, deze zijn bekeken door meer dan 200 geïnteresseerden. Kon je niet aanwezig zijn bij deze inwonersavonden? Kijk dan het webinar terug, of meld je aan voor de inkoopactie, door te kijken op www.duurzaambouwloket.nl/castricum.  

Inkoopactie 
De reden waarom de inkoopactie wordt georganiseerd is omdat de gemeente je graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van jouw woning. Jouw woning isoleren is goed voor de portemonnee, het wooncomfort en voor de toekomst. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. Je kunt tot 15 januari 2021 gebruik maken van dit aanbod.

Meer informatie, webinars en adviesgesprekken 
Tijdens de webinars werden de verschillende isolatiemaatregelen, de inkoopactie en de beschikbare subsidies uitgelegd. Wil je meer advies? De gemeente biedt gratis telefonische adviesgesprekken aan bij Duurzaam Bouwloket. Je kunt je aanmelden voor de inkoopactie, het webinar terugkijken en je aanmelden voor een adviesgesprek door te kijken op www.duurzaambouwloket.nl/castricum. Je kunt ook zelf een stappenplan maken voor het verduurzamen van jouw woning via woningplannner.duurzaambouwloket.nl. Duurzaam Bouwloket is bereikbaar per mail (info@duurzaambouwloket.nl) of telefonisch (072 - 743 39 56). 

Subsidie aanwezig
Via de gemeentelijke subsidie op energiebesparende maatregelen (RRE) kun je maximaal 70 euro terug krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, HR++ glas of zelfs een koelkast met energielabel A+++. Kijk voor meer informatie op https://www.duurzaambouwloket.nl/rre-castricum. Je kunt de RRE ook inzetten voor diensten van energiecoöperatie CALorie: de warmtescan of hulp bij het installeren van kleine maatregelen. Zie voor hun diensten www.calorieenergie.nl/rre.  

Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is aan te vragen via www.rvo.nl.  Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 7 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01