Logo uitkijkpost.nl
Foto: Website FC Castricum
Castricum

Inwoners Regio Alkmaar steunen lokale verenigingen 510 clubs ontvangen Rabo ClubSupport

REGIO - De afgelopen weken hebben vele inwoners van de regio Alkmaar gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. 

Via Rabo ClubSupport zijn er 510 bestedingsdoelen opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning en stemden Rabobank-leden vervolgens op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen uit de regio Alkmaar dus als geroepen.

Betrokken bij clubs in regio Alkmaar
Ralph van Soomeren, directievoorzitter Rabobank Alkmaar e.o.: “Wij zijn blij dat we als coöperatieve bank een deel van onze winst terug kunnen geven aan de clubs in onze regio. Ondersteuning betekent voor Rabobank méér dan alleen geld geven. Als coöperatieve bank is het voor ons ook een manier om in verbinding te zijn met de lokale samenleving. Je komt ons tegen bij vele lokale initiatieven. Helaas kan dat nu niet in fysieke vorm, maar proberen we de clubs zoveel mogelijk digitaal te ontmoeten en te ondersteunen. Daarbij streven we naar een samenwerking die voor beide partijen van toegevoegde waarde is. Goed voor de club & goed voor de buurt.”

Betrokken verenigingslid zorgt voor betrokken buurt
Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn. ‘’De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van Regio Alkmaar. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen’’, aldus Van Soomeren.

Ondersteunde doelen in de gemeente Castricum
In de gemeente Castricum is er op de volgende doelen gestemd:
Castricum: Castricumse Rugby Club (€ 916,85), De Zonnebloem afdeling Castricum/Bakkum (€ 827,71), Atletiekvereniging Castricum (€ 789,51), Castricumse Invaliden Sportclub C.I.S (€674,90), F.C. Castricum (€ 585,76), Mixed Hockey Club Castricum (€ 547,56), Stichting Werkgroep Oud-Castricum (€ 401,12), Amateurtuindersvereniging ‘Castricum’ (€ 382,02), Biljartcentrum Castricum (€ 362,92) en Stichting Kunstzinnige Vorming Castricum SKVC (€ 140,07).
Limmen: Scouting Limmen (€ 1.362,54), RK Voetbalvereniging Limmen (€ 1.337,07), Stichting Oud Limmen (€ 1.152,43), De Zonnebloem afdeling Limmen (€ 993,25), Drumband Excelsior Limmen (€ 706,74), Harmonie Excelsior Limmen (€ 617,60), Biljart Limmen (€ 598,50), TV Limmen (€ 598,50), Stichting Bloemendagen Limmen (€ 553,93), Stichting Oranjefeest Limmen (€ 350,18) en Stichting Dorpshart Limmen (€ 152,81).
Akersloot: Stichting Timmerdorp Akersloot (€ 1.254,30), IJsclub Akersloot (€ 1.095,12), De Zonnebloem afdeling Akersloot (€ 821,34), Stichting Rock ’n Roll Street Akersloot (€ 649,43) en Watersportvereniging ‘Akersloot’ (€ 305,62).

De volledige lijst is terug te vinden op https://www.rabo-clubsupport.nl/deelnemers?code=3764 

Meer berichten