Afbeelding
Foto: Montessorischool Castricum op Facebook

Juf Suzanne 25 jaar in het vak

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Suzanne van Etten is leerkracht voor groep 1 en 2 aan de Montessorischool Castricum. Op maandag 9 november zat zij 25 jaar in het vak en dat is een moment om te vieren. Zij kreeg van elke kleuter een prachtige bloem, van de klas een mooi zelfgemaakt boekje en de kinderen hebben gezongen voor haar. Ook de teamleden en het bestuur van de school hebben haar in het zonnetje gezet.

Hoe het allemaal begon
Juf Suzanne: “Ik heb gestudeerd aan de speciale Montessori Pabo die toen nog bestond in Amsterdam. Ik heb 25 jaar op verschillende montessorischolen gewerkt, waaronder de laatste 17 jaar met veel plezier op Montessorischool Boven ´t IJ in Amsterdam Noord. In de tussentijd ben ik er twee jaar tussenuit geweest om in het buitenland te werken. Dit is mijn tweede schooljaar op de Montessorischool in Castricum. Het kleinschalige van onze school vind ik heel fijn, de school heeft zes klassen. Hierdoor werken we veel samen. Ik hou enorm van de onderbouw. Kleuters zijn zo onbevangen en volop in ontwikkeling.”

Spelen is leren
“In groep 1 en 2 ligt de nadruk op lichamelijke en zintuiglijke ontwikkeling, taal, muziek en sociale vaardigheden. Kleuters spelen veel, zowel binnen als buiten. Spelen prikkelt immers hun zintuigen en draagt bij aan hun sociale- en motorische ontwikkeling. De Montessorischool is net verhuisd naar het duurzame gebouw aan de Sokkerwei in het centrum van Castricum. In dat gebouw werken we nauw samen met Forte Kinderopvang. Dit voorjaar zal er een nieuw natuurlijk speelplein worden aangelegd. Binnenkort kunnen de kleuters dus nog meer genieten van het buitenspelen in de natuur.”

Bron en foto: Montessorischool Castricum op Facebook

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57