Winnaar Vincent Beentjes in actie
Winnaar Vincent Beentjes in actie Foto: aangeleverd

Vincent Beentjes klokt snelste tijd

Sport Castricum

AKERSLOOT - Vincent beentjes uit Castricum heeft donderdagavond in Akersloot, in een spannende strijd en onder ideale weersomstandigheden, de snelste tijd op de klokken weten af te drukken tijdens de wekelijkse coronaproof tijdrit op Sportcomplex de Cloppenburgh. 

Het onderlinge niveauverschil in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement is klein. De eerste vier mannen eindigden binnen de vijftig seconden van elkaar over de tien vaste omlopen. Dave van Kuilenburg uit Heiloo is kampioen lekrijden en mag zich van de organisatie aanmelden voor een gratis cursus bandenplakken. Wel kreeg hij van de jury, opdat hij niet voor niets naar Akersloot gefietst was, de gelegenheid om tijdens de lopende rit en nadat de lucht wel in zijn band bleef, een snelle rondetijd te laten afdrukken. Geheel uitgerust klokte de jongste van de Van Kuilenburgen een aanloopronde van 5.05 min om vervolgens toe te slaan met de snelste ronde van de avond in 4.52 minuten. 

Dat sommige renners zich in het geheel een nummer voelen is, kunnen ze alleen zich zelf verwijten. In de uitslag zijn ze slechts terug te vinden onder hun transpondernummer. Gelukkig weet de jury dit meestal aan de hand van de back up tot een naam te herleiden. Hard trappen hebben zij allang bewezen, alleen nog een naam invoeren en het systeem is waterdicht. De nummers twee tot en met vier, respectievelijk Alwin Hes uit Bakkum, Walter van Kuilenburg (Amsterdam) en Wout  Bakker uit Heiloo bleven binnen de 25 seconden van elkaar verwijderd. De allerjongsten Guus de Neef uit Uitgeest en Bob Scholten (Akersloot) scoorden in een onderlinge spannende strijd achtereenvolgens 56.26 en 56.30 minuten. De immer strijdlustige en luidruchtigste Mark Zwart uit Egmond aan Zee ging aan zijn dadendrang overdag deze avond ten onder en moest vermoeid na 8 ronden afscheid nemen.

Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 52.02, 2. Alwin Hes (Bakkum) 52.25, 3. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 52.45, 4. Wout Bakker (Heiloo) 52.50, 5. Koen Könst (Castricum) 54.35, 6. Pleun Lodewijks (Akersloot) 56.00, 7. Guus de Neef (Uitgeest) 56.26 en 8. Bob Scholten (Akersloot) 56.30.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 5 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01