Afbeelding
Foto: Pixabay

Wout Bakker krijgt winst in zijn schoot geworpen

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Wout Bakker uit Heiloo is winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh. Aan de stand in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement hoefde door de redelijk zware omstandigheden met een harde wind en een herstelde strook teneinde het hoofd boven water te houden, niet getornd te worden. Het werd dus een rit om de dagzege met daarbij de beste kaarten voor de gebroeders Van Kuilenburg, die daardoor de te kloppen mannen waren. 

Daarnaast konden Vincent Beentjes (Castricum) en thuisrijder Pleun Lodewijks een verrassende rol gaan spelen. Ook Wout Bakker was, gezien zijn progressie van de afgelopen weken, een niet uit te vlakken optie. De werkelijkheid liet niets aan twijfel over en zagen Dave en Walter van Kuilenburg in actie om aanspraak te gaan maken en af te stevenen op de eerste twee plekken van het podium met Wout Bakker en Vincent Beentjes vechtend voor de laagste trede. Totdat de gebroeders Van Kuilenburg achtereenvolgens beiden lek reden, van de fiets moesten om het lek te dichten, weer terug in koers en hun weg vervolgend. Dit schema herhaalde zich nog een keer en juist daar lag het probleem: daar waar je door ongemak de koers even verlaat, dien je deze ook weer vanaf deze plek te herpakken. Dat gebeurde niet, zodat er een vertekend beeld ontstond. 

Als troost en beloning, het is en blijft een laagdrempelig gebeuren, werden de Van Kuilenburgs door de jury toch in de uitslag opgenomen met een door Mylaps opgetekende vertroebelde tijd. Zodoende mocht Wout Bakker toch een welverdiende, maar vertekende zege, meenemen naar Heiloo. Dat deze tijdrit voor een ieder toegankelijk is toont het iedere keer weer deelnemen van nestor Piet Veldt uit Akersloot en dat de jury zelfs in staat is laatstgenoemde een ronde langer te laten rijden met als smoes zijn duurvermogen te testen voor de eventuele Weissensee in januari; zijn eindtijd in de uitslag is die van na tien ronden. 

Uitslag: 1. Wout Bakker (Heiloo) 53.36, 2. Vincent Beentjes (Castricum) 54.11, 3. Pleun Lodewijks (Akersloot) 55.48, 4. Koen Könst (Castricum) 56.21, 5. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 56.51, 6. Bob Scholten (Akersloot) 57.14, 7. Jelte Buur (Akersloot) 60.13, 8. Piet Veldt (Akersloot) 67.04, 9. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.51 en 10. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 54.11.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 3 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57