Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Webinar en voordelige inkoopactie woningisolatie voor woningbezitters in Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude

CASTRICUM - De gemeente Castricum start in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoop voor woningisolatie. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om via www.duurzaambouwloket.nl/castricumisoleert een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. Je kunt tot 15 januari 2021 gebruik maken van dit aanbod. 

Samen naar een energiebestendige toekomst 
De reden waarom de inkoopactie wordt georganiseerd is omdat de gemeente je graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van jouw woning. Een groot deel van oudere woningen is bij de bouw slecht of weinig geïsoleerd, en groot aantal woningbezitters heeft hierdoor onnodig veel stookkosten. Dit is niet goed voor uw portemonnee en schadelijk voor het milieu. Daarnaast zullen in 2050 alle woningen van het aardgas af zijn en energie besparen is de eerste stap naar een energiebestendige toekomst.  

Collectieve inkoopactie woningisolatie = scherpe prijs 
Er wordt samengewerkt met gerenommeerde regionale isolatiebedrijven die een scherp geprijsd aanbod op maat maken. Zij komen geheel vrijblijvend en gratis langs voor het maken van een offerte. Het bedrijf houdt zich tijdens de bezoeken aan de RIVM-richtlijnen. Schrijf je voor 15 januari 2021 in via www.duurzaambouwloket.nl/castricumisoleert voor dit aanbod.  

Online bewonersavonden op 26 en 29 oktober
De gemeente Castricum nodigt geïnteresseerden uit om deel te nemen aan een online bewonersavond. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. En er is een mogelijkheid om vragen te stellen via een live chat. Deze live-uitzendingen kun je volgen via jouw computer, tablet of smartphone en vinden plaats op: maandag 26 oktober van 20:30 uur tot 21:15 uur en  donderdag 29 oktober om 20:30 uur tot 21:15 uur. Bij interesse voor de avond is aanmelden verplicht via www.duurzaambouwloket.nl/webinar-castricumisoleert.  De digitale bewonersavond kun je via jouw internetbrowser volgen; verdere installatie is niet nodig.   

Subsidie aanwezig
Via de gemeentelijke subsidie op energiebesparende maatregelen kun je maximaal 70 euro terug krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, HR++ glas of zelfs een koelkast met energielabel A+++. Kijk voor meer informatie op https://www.duurzaambouwloket.nl/rre-castricum. Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is aan te vragen via www.rvo.nl.  Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.  

Meer berichten