Afbeelding
Foto: Bas Beentjes (aangeleverd)

Huis van Hilde tijdelijk gesloten

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het archeologisch centrum Huis van Hilde sluit voorlopig haar deuren. Naar aanleiding van de vorige persconferentie heeft het team besloten geen bezoekers meer te ontvangen. “De ernst van het aantal corona-besmettingen en de oproep van de premier om zoveel mogelijk thuis te blijven, hebben hierin de doorslag gegeven.“ 

Huis van Hilde iwas woensdag 21 oktober voorlopig voor het laatst open. Vanaf donderdag 22 oktober tot en met zondag 15 november blijft het centrum onder voorbehoud gesloten. “Ons team en de vrijwilligers betreuren deze sluiting enorm, maar vinden het momenteel niet verantwoord om open te blijven voor bezoek. Let goed op jezelf en elkaar”, aldus de organisatie.

In juni dit jaar ontving het centrum nog een financiële injectie van de provincie om het personeel te kunnen uitbetalen. Sinds vorige maand ligt het centrum volledig in provinciale handen. Door de coronacrisis werd steun van de provincie aan het archeologiecentrum onvermijdelijk, schreven Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten.

Bron: NHnieuws