Logo uitkijkpost.nl
Foto: Mariska van der Leij
Bakkum

Kom zingen en wandelen in de duinen

BAKKUM - Op 24 oktober organiseren Pauline van Schagen en Mariska van der Leij een unieke zangwandeltocht in de duinen bij Bakkum Noord. Iedereen die van natuur en wandelen houdt en graag eens buiten en met anderen wil zingen kan meedoen, ook zonder zangervaring. 

Er wordt een gevarieerde wandeling gemaakt in de duinen bij Bakkum-Noord en onderweg gestopt op mooie en inspirerende plekken om de stemmen te laten klinken; neuriënd, ingetogen zingend, op een enkele plek misschien uit volle borst zingend; tussen de bomen, op open veldjes en bij het water. Je zingt zachtjes en voor jjzelf uit, we zingt samen canons en er wordt geprobereerd of meerstemmig zingen wil lukken. Voorafgaand worden een paar ontspannings- (mindfulness)oefeningen ter ontspanning en voor rust in lijf en geest gedaan. Zo wordt ervoor gezorgd dat je zintuigen alle ruimte krijgen om de natuur te ervaren en je ontspannen kunt zingen.  

Het gaat vooral om het ontdekken en ervaren van jouw eigen klank. Ook als je weinig of geen zangervaring hebt, of als je denkt dat je niet kan zingen, kun je gewoon mee doen. Vanuit ontspanning en ingetogenheid ontstaat vanzelf plezier in het klank maken en zingen, wat versterkt wordt als je hierin anderen ontmoet. Bij het zingen wordt je geïnspireerd door de (geluiden in de) natuur, je gevoel en elkaar. 

“Zingen in de buitenlucht, tussen de bomen of bij het water, geeft een totaal andere ervaring dan binnen zingen”, vertelt Pauline. Mariska voegt daaraan toe: “Het zal je verbazen hoe mooi het klinkt buiten. Zingen ontspant en maakt blij. Het is heerlijk om te doen!” Tips vooraf: trek warme kleren aan in vele lagen en neem iets te drinken mee, een regenjas en iets om (droog) op te zitten. 

Startpunt van de wandeling is de duiningang einde Haagscheweg - Bakkum Noord.
Datum: zaterdag 24 oktober
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.30 a 12.00 uur
Kosten: vrijwillige donatie
Maximum aantal deelnemers: 12
Opgeven is noodzakelijk: pauline@musicapaulina.nl 

Tijdens deze wandeling worden de coronaregels in acht genomen. Er worden twee groepjes van drie deelnemers en een begeleider gevormd. Het aantal deelnemers is daardoor beperkt en daarom zal deze wandeling vaker worden georganiseerd.

Meer berichten