Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Walter, de snelste Van Kuilenburg

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg uit Amsterdam heeft donderdagavond 8 oktober in Akersloot de snelste tijd op de klok weten te zetten in de wekelijke tijdrit om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

De condities op Sportcomplex de Cloppenburgh waren na dagen van regen, op een kort stuk na, uitstekend. Kijkend naar de afgelopen periode zou Dave van Kuilenburg uit Heiloo in dit deelnemersveld eenvoudig naar een snelle tijd, zo niet de snelste, moeten kunnen gaan rijden. Dat zijn bloedeigen oudere broer Walter hem de meeste tegenstand zou gaan bieden, met ook Wout Bakker (Heiloo) en Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee als kandidaten, was de stellige gedachte. Heel lang bleef het spannend, totdat Dave van Kuilenburg, zoals hij later zei, niet in goede doen was op een niet vertrouwde mountainbike en daardoor wat tekenen van mentale slijtage vertoonde. Dit werd direct waargenomen door broer Walter, die er een schepje bovenop kon gooien. Dit leidde tenslotte tot de spreekwoordelijke broedermoord toen Walter broertje Dave inpakte en achter zich liet, maar Dave toch plek drie voor zich zeker kon stellen.

In eerdere instantie leek Ron Boendermaker met de dagwinst te gaan strijken, maar na acht ronden was het na een lekke band uit en over voor de Derper. Mocht Boendermaker zonder pech de koers uitgereden hebben, dan stond er wel vermoedelijk de snelste tijd voor hem genoteerd.
Uitslag: 1. Walter van Kuilenburg (Amsterdam) 53.19, 2. Wout Bakker (Heiloo) 53.49, 3. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 53.58, 4. Koen Könst (Castricum) 57.16, 5. Bob Scholten (Akersloot) 57.48 en 6. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 58.28.

Meer berichten