Logo uitkijkpost.nl
De greppel nabij de Papenberg
De greppel nabij de Papenberg (Foto: PWN)
Castricum

Aanleg duinrel bij de Papenberg in Castricum

CASTRICUM - In oktober 2020 wordt de greppel tussen de Papenberg en de sportvelden in Castricum verbreed tot een natuurlijke waterloop met een brede bedding waar het water zijn eigen weg zoekt, ook wel een duinrel genoemd. Met de aanleg van deze duinrel creëren PWN, de gemeente Castricum en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een extra waterbuffer voor in drogere en natte tijden en geven ze de natuur een boost. Een bredere waterloop kan meer water vast houden en is aantrekkelijker voor meer verschillende planten en dieren. Door het herinrichten van het gebied ontstaat er voor sportclub Vitesse ruimte voor een extra speelveld. 

Wandelpad gesloten en honden aan de lijn
In verband met het veilig uitvoeren van werkzaamheden is het wandelpad onderaan klimduin de Papenberg sinds 5 oktober voor de duur van ongeveer vijf weken afgesloten tussen 7.00 en 17.00 uur. De trap naar de top van de Papenberg blijft wel toegankelijk. Het hek tussen het pad en de  sportvelden wordt tijdelijk verwijderd, bezoekers worden gevraagd hun hond aan de lijn te houden. Bomen Om ruimte te maken voor de duinrel worden een aantal bomen gekapt.

Trap
Aan het eind van het pad Onderlangs (naast de begraafplaats) is begin 2020 een trap gebouwd. Deze trap vormt een nieuwe verbinding tussen het Huis van Hilde en het uitkijkpunt op de Papenberg. Naar verwachting wordt het uitkijkpunt begin 2021 aangevuld met een uitkijktoren. De planning is afhankelijk van het vergunningentraject. Bij elkaar vormt dit een voorziening voor wandelaars tussen stationsgebied en duin.

Bron en foto’s: PWN

Meer berichten