Logo uitkijkpost.nl
Bakkum

Wijksafari in Bakkum

BAKKUM - Voor inwoners van Bakkum is er op woensdag 7 oktober een Wijksafari in Bakkum-Zuid vanuit Basisschool Cunera aan de Vondelstraat 25. De start is om 13.30 uur en de safari eindigt rond 16.30 uur. Opgave via info@degroenereiger.nl. Opgeven is verplicht. Tijdens de wijksafari wordt rekening gehouden met de grootte van de groep, zodat de corona-maatregelen kunnen worden gewaarborgd.  

Hoe richt je je tuin in zodat je een fijne tuin hebt en tegelijk heftige droogte en regen kunt doorstaan? Als je nieuwsgierig bent naar het antwoord, ga dan mee op wijksafari in Bakkum. De wijksafari is een wandeling langs de tuinen in de buurt en geeft je goede voorbeelden voor waterbestendige en diervriendelijke tuinen. De wandelingen duren ongeveer een uur en worden begeleid door Groei en Bloei, Landschap Noord-Holland en de Vogelbescherming. Je kunt ook de plantjesmarkt bezoeken en er is een lezing over de inrichting van waterbestendige en diervriendelijke tuinen. Voor de kinderen is er een apart kinderprogramma.

Met een groene tuin helpen we niet alleen onszelf maar ook de dieren
Iedereen krijgt te maken met klimaatverandering. De kans op hitte en droogte is groter geworden. Hoosbuien, die de tuin blank zetten en kelders doet onderlopen, komen vaker voor. Een goede tuin kan je beschermen tegen een deel van de gevolgen van klimaatverandering. En wist je dat een groene tuin goed is voor jouw gezondheid? In een groene wijk komen minder gezondheidsklachten voor dan in een versteende wijk. Tot slot help je met een groene tuin ook de bijen, de vlinders, de vogels en de egeltjes. Die kunnen immers niet eten van steen. Ook fruitbomen zijn afhankelijk van insecten door bestuiving.

Bron en foto: gemeente Castricum

Meer berichten