Afbeelding

Wout Bakker blijft zich verbeteren

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft zich donderdagavond 1 oktober op een wel heel ruime marge weten te onderscheiden van de rest van het deelnemersveld tijdens de wekelijkse race tegen de klok in Akersloot om het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.

Dat de weersomstandigheden op Sportcomplex de Cloppenburgh verre van ideaal waren deerde de meeste deelnemers niet. Ondanks dat werden er toch nog acceptabele tijden genoteerd met als meest opvallende Wout Bakker uit Heiloo. Bakkertje slaagt er bijna wekelijks in zijn tijd scherper te stellen door er af en toe, niet minuten, maar een aantal seconden van zijn laatste “best time” af te peuzelen. Dit keer bedroeg de verbetering 8 seconden met als eindtijd 52.39 minuten.

Ook Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee wist er in zijn tweede deelname, met een tijd van 52.56 minuten, ruim 1 ½ minuut af te rijden. Dagwinnaar Dave van Kuilenburg, de op een na snelste in de stand van het KPB snelheidsklassement met 49.58 minuten achter Lars Volkers uit Schagen met 49.34 minuten, scoorde dit keer met 50.50 minuten. Gezien de waterige cooling-down-strook van 75 meter die steeds ontstaat na regen, maar verder een droog parcours, een puike tijd en hield daarmee de concurrentie op ruime achterstand.

Van deze tegenstanders was Alwin Hes uit Bakkum met 52.16 minuten ‘best van de rest’. De zich steeds maar weer verbeterende man Wout Bakker moest slechts een gaatje van 23 seconden toestaan op Hes. Walter van Kuilenburg uit Amsterdam en Ron Boendermaker bezetten samen de vierde plek met beiden exact 52.56 minuten. Thuisrijder Bob Scholten stokte met 56.23 minuten slechts op 15 seconden om zijn persoonlijk record te kunnen evenaren.

Uitslag: 1. Dave van Kuilenburg Heiloo 50.50 min; 2. Alwin Hes Bakkum 52.16 min; 3. Wout Bakker Heiloo 52.39 min; 4. Walter van Kuilenburg Amsterdam/ Ron Boendermaker Egmond aan Zee 52.56 min; 5. Bob Scholten Akersloot 56.23 min; 6. Gerrit Jansen Schagen 57.52 min; 7. Jelte Buur 60.17 min; 8. Piet Veldt Akersloot 67.16 min.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 16 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01