Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
VIDEO Castricum

Brandweer rukt uit vanwege stoom bij het douchen en voor zinkende boot

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 21 tot en met zondag 27 september:

Maandagavond 21 september om 19.45 uur is er een handmelder geactiveerd bij de Vervolgkliniek aan de Oude Parklaan, veroorzaakt door baldadigheid.
Dinsdagochtend 22 september om 10.05 uur is er een handmelder geactiveerd bij het Ribw K/AM aan de Oude Parklaan. Ook dit is veroorzaakt door baldadigheid en werd ook weer ingetrokken.

Zondagochtend 27 september om 06.44 uur werd de brandweer opgeroepen om uit te rukken naar Strandhotel Zoomers aan de Zeeweg. Het brandalarm was afgegaan en uit onderzoek bleek de oorzaak stoom van het douchen te zijn. 

Rijtraining op het strand voor brandweerchauffeurs
De brandweerchauffeurs van Castricum hebben zaterdag 26 september bijscholing gehad op het gebied van terreinrijden met hun 4x4 tankautospuit. Ze begonnen met een uur theorie en vervolgens gingen ze rijden op het strand van Egmond samen met de korpsen Egmond, Schoorl en Bergen. Ze moesten in opdracht van de instructeur met harde banden het strand oprijden, hierdoor komt de auto snel vast te staan. Hierdoor kon er geoefend worden om zelfstandig los te komen en verder te kunnen rijden. Alle snufjes en mogelijkheden werden tijdens deze dag uitgelegd en geprobeerd. Deze rijtraining op het strand was voor de brandweerchauffeurs zeer leerzaam. Zo zijn ze nog beter voorbereid bij een calamiteit op het strand of in de duinen.

Zinkend schip op Alkmaardermeer
Vrijdag 25 september is de brandweer van Akersloot aan het begin van de avond opgeroepen voor een lekke/zinkende boot op het Alkmaardermeer. Hier aangekomen bleek een boot die al langer voor anker lag voor het ARZV te zijn gezonken. Hierop is de brandweer een poging gaan doen om de boot leeg te pompen en hem op deze manier weer bovenwater te krijgen. Ook de brandweer van Uitgeest assisteerde hierbij met hun boot. Ondanks dat de brandweer tot ruim 22.30 uur heeft staan pompen, is het niet gelukt om de boot weer bovenwater te krijgen. Een berger heeft de volgende dag de boot uit het water gehaald. Bron en video: Tim Zijp van 112_Akersloot op Facebook.


Meer berichten