Logo uitkijkpost.nl
Foto Lameak (links) en Sander (rechts) bij Kinderzwerfboekstation in Geesterhage.
Foto Lameak (links) en Sander (rechts) bij Kinderzwerfboekstation in Geesterhage. (Foto: aangeleverd)
Castricum

‘Nationale Kinderzwerfboekdag’ ook bij Speel-o-theek Castricum

CASTRICUM - Dat kinderen volop in ontwikkeling zijn dat weten we, zowel met spelen als met lezen. Omdat deze doelgroep hetzelfde is, is drie jaar geleden besloten om een kinderzwerfboek station te beginnen. De reacties van de leden zijn positief. Het idee achter een kinderzwerfboek is dat je lekker gaat lezen, het kinderboek ergens achter laat, dan vind een ander kind dat boek en gaat die ook lezen en weer laten zwerven. Omruilen in een kinderzwerfboekstation (mooi woord voor boekenkast) kan natuurlijk ook.  

Speel-o-theek Castricum bestaat inmiddels al 30 jaar en sinds drie jaar dus uitgebreid met een kinderzwerfboekstation. Het is dé enige en ook openbaar in Castricum, altijd beschikbaar en te vinden in Geesterhage. Vlakbij het consultatiebureau en de Speel-o-theek dus. Eens per jaar is de kinderboekenweek en deze start altijd met een officiële ‘Nationale Kinderzwerfboekdag’. Deze is dit jaar op woensdag 30 september.  

Dus heb je thuis nog kinderboeken waar je een ander kind blij mee wil maken, kom ze bij de Speel-o-theek inleveren, daar krijgen ze de speciale kinderzwerfboeksticker. Natuurlijk zoek je een leuk boekje uit van de boekenkast en wellicht zie je nog speelgoed om te lenen in de Speel-o-theek. Komt goed uit als je bij de Speel-o-theek bent want in oktober, november en december is er een speciale spelletjesactie. Je mag twee spelletjes lenen en voor één spel betalen. Dat is leuk spelletjes lenen. Voor slechts vijf euro ben je de rest van 2020 lid van de Speel-o-theek. Elke maand weer ander leuk speelgoed in huis voor de (klein) kinderen, hoe handig is dat.  

Vanwege het tekort aan vrijwilligers is besloten om tijdelijk dicht te zijn op woensdagmiddag. Op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur ben je van harte welkom om speelgoed te komen lenen. Op de Nationale Kinderzwerfboekdag van 30 september is de laatste opening op woensdagmiddag van 14.30 - 16.00 uur. Meer informatie over de Speel-o-theek vind je op www.sotcastricum.nl.

Meer berichten