Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

En toen? Kinderboekenweek 2020

REGIO - Tijdens de Kinderboekenweek wordt teruggegaan in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Je verkent de werelden uit het verleden door het lezen van boeken. Ontdek het verleden tijdens de Kinderboekenweek! Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen.

Landelijke digitale opening
Woensdagochtend 30 september openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen  live meekijken. Het programma heeft aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek. En het optreden van Kinderen voor Kinderenbekijk je via een livestream.

Tijdreizen! Doe-boekje  
Doe & Lees dwars door de tijd met het speciale Kinderboekenweek Doe-boekje. Haal het boekje ‘Tijdreizen’ vanaf 30 september op bij jouw bibliotheek in de buurt en ga op expeditie door de tijd. Speel het spel ‘Tijd reis je wijs’ in de bibliotheek of thuis. Het Doe-boekje is voor kinderen van 8 tot 12 jaar en staat boordevol leuke opdrachten. (Op = op).

Hadden de Grieken al raketten? (speurtocht)  
Tijdens de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 11 oktober kun je meedoen aan een leuke speurtocht. Je zoekt de raketstickers in de bibliotheek en ontdekt tijdens deze speurtocht leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.  Je kunt komen speuren in onder andere de vestigingen Castricum, Akersloot en Limmen.

Huis van Hilde in de bibliotheek (voor kids van 6 tot 12 jaar)
En toen…… kwam er een knappe dame met wel heel bijzondere kleren aan op bezoek in de bibliotheek! Een dame uit een lang vervlogen tijd, dat zie je zo aan haar kleding. Wat zou zij komen doen? Spreekt zij wel onze taal? Woonde zij heel vroeger hier en hoe leefde zij dan? Ben jij ook zo nieuwsgierig? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek naar de bibliotheek en ontmoet de echte Hilde. Luister naar een spannend verhaal over de tijd waarin Hilde leefde en probeer als een archeoloog de scherven van een oude pot aan elkaar te lijmen.
De toegang is € 3,50 p.p. (kids en begeleiders kopen een kaartje). Meld je aan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Hilde komt op  woensdag 30 september in de bibliotheek in Castricum om 15.00 uur.                            

Videolab Timetravel Airlines 
Tijdens een speciale vlucht van Timetravel Airlines ga je terug in de tijd. De voltallige bemanning van Bibliotheek Kennemerwaard nodigt je uit voor een tijdreis langs werelden uit het verleden. Van de watersnoodramp in 1953 tot de tijd van de eerste mensen in de prehistorie. Bekijk de video en vlieg de geschiedenis in.

Ben je nog geen lid van de bieb? 
Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek. Je betaalt geen inschrijfkosten en je krijgt de Kinderboekenweekkrant. Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie en ontroerende boeken geschreven waarin je teruggaat in de tijd. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat grote aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant maar ouders mogen ook stiekem meelezen.

Meer berichten