Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Limmen

Nieuw schaakseizoen bij SV Vredeburg

LIMMEN - Als gevolg van de coronapandemie kwam het schaakseizoen 2019-2020 in maart van dit jaar abrupt tot een einde: geen eindranglijst van de interne competitie; geen promotie/degradatie in de externe competitie; geen paastoernooi en geen traditionele seizoenafsluiting met een simultaan. 

Een zure constatering, maar belangrijker uiteraard was en is de gezondheid van eenieder. Toch zijn er inmiddels mogelijkheden om het seizoen 2020-2021, met inachtneming van diverse protocollen, vorm te geven. Zo wordt er gebruik gemaakt van opzet-tafels waardoor voldoende afstand tussen de spelers in acht genomen kan worden. Ook worden schaakstukken en schaakklokken met regelmaat gedesinfecteerd. En natuurlijk is het bar-gebeuren, niet onbelangrijk bij SV Vredeburg, aan strenge regels gebonden. 

Tijdens de algemene ledenvergadering op vrijdag 18 september, uiteraard in anderhalvemetersetting, namen de leden van het dagelijks bestuur, voorzitter Jos Admiraal, secretaris Harold Ebels en penningmeester Bob Stolp, minutieus de protocollen door met de aanwezige schakers. Vanaf vrijdag 25 september gaat het nieuwe schaakseizoen van start. De leden kijker ernaar uit om de schaakstukken weer eens uit de doos te nemen en te checken wie er na een half jaar schaakstilstand nog een paard van een loper kan onderscheiden. 

Een ieder die geïnteresseerd is in de schaaksport en nog geen lid is van SV Vredeburg kan op vrijdagavond vrijblijvend langskomen in Cultureel Centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg in Limmen om kennis te maken met de vereniging en met de leden. De sfeer bij SV Vredeburg is zeer gemoedelijk en de schaakkwaliteiten van de spelers zijn uiteenlopend. Een computersysteem maakt de wedstrijdindelingen, waarbij ervoor wordt gezorgd dat spelers een tegenstander van ongeveer gelijk niveau treffen. Hopelijk start een mooi schaakseizoen, waarbij naast de interne en externe competitie ook activiteiten als kerst- en paastoernooi, snelschaaktoernooi en simultaan op de gebruikelijke wijze kunnen plaatsvinden.

Meer berichten