Logo uitkijkpost.nl

Foto: ter illustratie

Castricum

Zorg om ‘waterbedeffect’ coronamaatregelen voor Castricum

CASTRICUM - Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur. De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. In deze 6 regio’s neemt het aantal besmettingen momenteel het hardst toe.

Er zijn 3 maatregelen afgekondigd:
Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden. Er komt een verbod om je op te houden in gezelschappen van meer dan 50 personen. Dit geldt voor bijvoorbeeld feesten, borrels en uitjes voor groepen van deze grootte. Dit geldt zowel binnen als buiten. Op deze regel is een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor een publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld gelegenheden met een horecavergunning, religieuze bijeenkomsten, (super)markten, winkels, bibliotheken, culturele instellingen en vergelijkbare locaties waar er sprake is van een doorstroom van bezoekers.

Castricum valt onder veiligheidsregio Noord-Holland Noord en heeft derhalve (nog) niet met de nieuwe maatregelen te maken. Een zogeheten 'waterbedeffect' zou hierdoor op kunnen treden waarbij het probleem zich verplaatst en mensen ervoor kiezen om dan in Castricum uit te gaan, of na sluitingstijd in de omliggende gemeenten, de stapavond nog voort te zetten in Castricum. 

Op Twitter werd daar bezorgd over gereageerd.

Meer berichten