Logo uitkijkpost.nl
Wethouder Touria Meliani reikt de Koninklijke Onderscheiding uit aan Kees Scholten (links op de foto)
Wethouder Touria Meliani reikt de Koninklijke Onderscheiding uit aan Kees Scholten (links op de foto) (Foto: Roos Trommelen)
Castricum

Artistiek grootmeester Kees Scholten geridderd

CASTRICUM - Op vrijdag 11 september, ruim dertig jaar na zijn mede-initiatief om het Volksoperahuis in Amsterdam op te richten, ontving Castricummer Kees Scholten een Koninklijke Onderscheiding voor zijn werk. Vanwege zijn uitzonderlijke bijdrage aan het Nederlandse en internationale muziektheaterlandschap is Scholten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

‘Volks’ in Volksoperahuis staat voor aansprekend toneel voor iedereen, met een ‘opera’ die maatschappelijke, religieuze en morele dilemma’s aansnijdt, en in een ‘huis’ dat toegankelijk is voor iedereen en waar mensen zich thuis voelen.

Bloemen en brief 
De feestelijke gelegenheid vond vrijdagavond 11 september om 20.30 uur in Amsterdam plaats. Burgemeester Mans feliciteerde Kees Scholten vanuit Castricum. Hij stuurde een grote bos bloemen, voorzien van een persoonlijke brief.

“Wie als levensliedzanger, acteur, regisseur en artistiek leider maatschappelijke thema’s en complexe vraagstukken aan de man weet te brengen bij grote groepen mensen, die maakt zich zeer verdienstelijk voor mens en maatschappij. Dat is alle hulde waard”, aldus burgemeester Mans in zijn brief.

Meer berichten